"Danas je dan srama u PS SAVETA EVROPE"! Ivica Dačić žestoko reagovao na odluku o takozvanom Kosovu!

Autor:

Vesti

16.04.2024

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda, istakao je Dačić.

"Danas je dan srama u PS SAVETA EVROPE"! Ivica Dačić žestoko reagovao na odluku o takozvanom Kosovu!

Foto: Republika

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda. '

- Danas je dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope. Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda'- poručio je Dačić, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Istakao je da Priština već 11 godina odbija da formira Zajednicu srpskih opština, što je njihova međunarodna obaveza, kao i da sprovodi politiku terora nad srpskim narodom i etničko čišćenje. Ovom odlukom, nametnutom silom međunarodnih moćnika, potkopali su temelje samog Saveta Evrope i međunarodnog pravnog poretka, naglasio je Dačić. '

- O kakvom principu zaštite teritorijalnog integriteta će dalje pričati, kada su narušili teritorijalni integritet Srbije? i ćemo nastaviti našu borbu svim snagama, borićemo se da ta odluka ne bude usvojena na Komitetu ministara 16. maja. A videćemo i koliko vredi reč međunarodne zajednice koju su dali predsedniku Aleksandru Vučiću da Kosovo neće biti primljeno u Savet Evrope dok ne formira Zajednicu srpskih opština. li će to opet biti laž -  upitao je šef srpske diplomatije.

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) usvojili su večeras nacrt izveštaj izvestioca za tzv. Kosovo u SE Dore Bakojani, u kojem se preporučuje da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope. Za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope glasalo je 131 od 171 prisutnog člana PS SE, 29 je bilo protiv, a 11 je bilo uzdržano.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
snek

16.04.2024 22:07

srbija odmah da napusti to vasljivo drustvo,sami i ponositi