BACKO MAFIJA OBIJA PRAGOVE DA NAS UĆUTKA! Bivši državni sekretar u panici zbog našeg pisanja!

Autor: M. JOVANOVIĆ

Vesti

16.04.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Backo Mafija sada bočnim kanalima pokušava da nas ućutka i na svaki način se izvuče da ne ode na robiju.

BACKO MAFIJA OBIJA PRAGOVE DA NAS UĆUTKA! Bivši državni sekretar u panici zbog našeg pisanja!

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@N1infoTV

Advokat Čedomir Backović, nekadašnji državni sekretar u Ministarstvu pravde Vlade Srbije, i dalje se zanosi iluzijama da je nedodirljiv, kao u vreme kad je vedrio i oblačio.
Kada smo počeli da otkrivamo njegove afere, pravio se nevešt na sva naša pitanja, a kad je shvatio da u rukama imamo čvrste dokaze, postao je bahat, zatim nas optužio za reketiranje (?!), a na kraju počeo i da preti.

Naime, Backovića je pogodilo što su dnevni list Srpski telegraf i portal Republika saznali, a kasnije i crno na belo potvrdio, da je izazvao tešku saobraćajku, u kojoj je jedna osoba teško povređena, i zbog čega se protiv njega vodi postupak pred Trećim osnovnim tužilaštvom. Sve je pokušao da zataška daleko od očiju javnosti, ali je kada je sve isplivalo na videlo, upao u paniku.

- Kolege su već posprdno počele da ga zovu Backo Mafija, a poznato je da on ima kratak fitilj i da ga je vaše pisanje pogodilo u živac. Iz dana u dan obija pragove i zove razne funkcionere, kumi i moli da mu pomognu i zaustave Srpski telegraf i Republiku - kaže naš sagovornik, dobro upućen u ceo slučaj.

Tukao čoveka flašom u glavu

Backović je 2004. pravosnažno dobio šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, i to zbog kafanske tuče godinu dana ranije. On je tada jednog čoveka udario pivskom flašom u glavu, a ovaj mu je odgrizao deo uva.

Zbog toga su svi bili šokirani kad ga je Ministarstvo pravde 2012. imenovalo na čelo radne grupe za izradu nacionalne strategije pravosuđa. Koalicije za pristup pravdi pitala se kako pravosnažno osuđen čovek može da bude na tako važnoj funkciji, pogotovo što je Advokatska komora Vojvodine baš zbog te presude odbila da ga upiše u imenik advokata.

Da tragikomedija bude veća, Backović naokolo priča da će dobiti funkciju u novoj vladi, da se vraća na velika vrata i da će se sva njegova nepočinstva gurnuti u fioku. Naime, za delo koje je počinio preti mu do tri godine zatvora, kopao je rukama i nogama preko svojih veza u pravosuđu da se teško delo preformuliše u neko lakše, ali mu nije uspelo.

Podsetimo, bivši državni sekretar ima dugu istoriju nasilničkog ponašanja, počev od prebijanja čoveka (vidi okvir), pa zaključno s divljanjem u saobraćaju, koje je rezultiralo teškom povredom. Kad smo ga prvi put nazvali da prokomentariše taj incident, pravio se nevešt.

- Nisam javna ličnost i neću vam ništa reći, osim da sam bio trezan, da sam duvao, vadili mi krv i sve je bilo nula. Ni ja ni druga strana nismo povređeni - rekao je tada da bi nazvao nešto kasnije i dodao:

- Ne znam odakle interesovanje za jednu od stotine saobraćajki bez težih posledica, koje se događaju svaki dan!

Iver ne pada daleko od klade

Treće tužilaštvo je u odgovoru Srpskom telegrafu i Republici navelo i da je Backovićev sin Filip imao problema sa zakonom, tačnije zbog divlje gradnje i nasilničkog ponašanja.

Za oba dela se, praktično, izvukao: postupak zbog nelegalne gradnje je obustavljen kada mu je opština Surčin ozakonila spornu građevinu, a 2013. sporazumom je priznao nasilničko ponašanje i dobio osam meseci kućnog zatvora.

Međutim, kad smo mu predočili zvanični mejl tužilaštva, bio je neprijatno iznenađen i kratak:

- Nemam komentar. Hvala.

Umesto odgovora, Backo Mafija sada bočnim kanalima pokušava da nas ućutka i na svaki način se izvuče da ne ode na robiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading