ZA VEČERAS ZAKAZANA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN O NATO BOMBARDOVANJU: Jedan detalj još uvek NEPOZNAT

Autor:

Vesti

25.03.2024

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od neizvesnosti vezanih za ovu sednicu jeste da li će biti otvorena ili zatvorena za javnost.

ZA VEČERAS ZAKAZANA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN O NATO BOMBARDOVANJU: Jedan detalj još uvek NEPOZNAT

Foto: Tanjug AP/Yuji Iwamura

Večerašnje zasedanje Saveta bezbednosti UN, zakazano na inicijativu Rusije, povodom obeležavanja 25. godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije, izazvalo je veliku pažnju međunarodne javnosti.

Neizvesnost oko otvorenosti sednice

Jedna od neizvesnosti vezanih za ovu sednicu jeste da li će biti otvorena ili zatvorena za javnost. Ova dilema dodatno je uzbudila javnost i postala predmet spekulacija i interesovanja medija širom sveta.

Prisustvo šefa srpske diplomatije

Ivica Dačić, šef srpske diplomatije, najavio je svoje prisustvo sednici, što dodatno naglašava značaj i ozbiljnost teme koja će biti razmatrana.

Informacije o izveštaju pomoćnika Generalnog sekretara UN

Prema nezvaničnim informacijama, na večerašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN, izveštaje će podneti Miroslav Jenča, pomoćnik Generalnog sekretara UN za Evropu i Centralnu Aziju. Očekuje se da će ove informacije dodatno obogatiti diskusiju i donošenje odluka na samom zasedanju.

Sednica Saveta bezbednosti UN povodom 25. godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije predstavlja važan događaj koji će privući pažnju međunarodne zajednice i ostaviti dubok trag u istoriji savremenih međunarodnih odnosa.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji.

Kako je saopštila služba predsednika za saradnju sa medijima, sastanak je zakazan za 10 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading