VUČIĆ NAJAVIO VELIKE PROMENE: Ko će biti novi premijer Srbije?

Autor:

Vesti

10.03.2024

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić najavljuje formiranje nove Vlade Srbije

VUČIĆ NAJAVIO VELIKE PROMENE:  Ko će biti novi premijer Srbije?

Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, večeras se obratio građanima iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike, najavljujući formiranje nove Vlade Srbije. On je istakao da je održao konsultacije sa svim listama koje su to želele, i u skladu sa tim prihvatio da "Srbija ne sme da stane" može da formira skupštinsku većinu i da formira vladu. Vučić je najavio da će za nekoliko dana biti dostavljeno ime mandatara za sastav nove Vlade.

- Održao sam konsultacije sa svim listama koje su to želele, a u skladu sa tim prihvatio da "Srbija ne sme da stane" može da formira skupštinsku većinu i da formira vladu, za nekoliko dana dostaviće ime mandatara, rekao je Vučić.


Podrška za formiranje nove vlade

Predsednik Vučić istakao je da su konsultacije sa političkim strankama bile uspešne te da je dobio podršku za formiranje nove vlade od strane liste "Srbija ne sme da stane". Ova podrška omogućiće formiranje skupštinske većine i sastav nove vlade, čime će se omogućiti kontinuitet rada institucija i sprovođenje planiranih reformi.

Koraci ka formiranju nove Vlade

Predsednik Vučić istakao je da će u narednim danima biti dostavljeno ime mandatara za sastav nove Vlade, te da će se raditi na formiranju tima koji će voditi zemlju u narednom periodu. Takođe, naglasio je da je važno osigurati stabilnost i održavanje ekonomske i političke situacije u zemlji.

Reforma i razvoj zemlje

U svom obraćanju, predsednik Vučić istakao je da će nova Vlada imati za cilj sprovođenje reformi koje će doprineti daljem razvoju zemlje. Takođe, naglasio je važnost kontinuiteta u radu institucija kako bi se očuvala stabilnost i omogućio dalji napredak Srbije.


BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Mira

10.03.2024 20:32

Srbija ne sme da stane i nece stati!

Sofija

10.03.2024 20:54

Ubrzo ćemo dobiti novu vladu i bez sumnje mandatara koji će odgovoriti svim zadacima u borbi za državne i nacionalne interese.

Lenka

10.03.2024 20:55

Još jače u nove pobede. Srbija ne sme da stane!

Mika

10.03.2024 21:12

Vučić će napraviti snažan tim koji će da se bori za sigurnu Srbiju.