Vučić šokirao izjavama o pritiscima i planovima za izbore!

Autor:

Vesti

03.03.2024

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pritisak spolja i unutra

Vučić šokirao izjavama o pritiscima i planovima za izbore!

Foto: Printscreen/Pink


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se okupljenima u prepunoj Hali "Šumice" i tom prilikom istakao je teške pritiske koje je zemlja trpela kako spolja, tako i iznutra. Posebno je istakao probleme nastale usled Kurtijevog organizovanog pogroma nad srpskim življem na Kosovu i Metohiji, kao i pritiske vezane za spoljnu politiku zemlje.

Unapređenje infrastrukture i ekonomska politika

Vučić je naglasio da se zemlja bori kroz svoj plan i program, ističući važnost unapređenja infrastrukture kroz izgradnju autoputeva i naučnotehnoloških parkova, kao i povećanje plata i penzija. Ovo je posebno značajno za budući razvoj zemlje do 2027. godine.

-  Hoću nekoliko važnih reči da vam uputim i da vas zamolim. Imali smo problema zbog Kurtijevog organizovanog pogroma nad srpskim življem na KiM, progona srpskog življa na KiM. I za sve to vreme trpeli smo stravične pritiske onih koji su se pravili da to ne vide ili su to videli ali računali da je pravi trenutak za dodatni napad na svoju zemlju. Nije slučajno da su se tako umnožavali pritisci i oko naše spoljne politike. - rekao je Vučić i dodao:


Politika evropskog parlamenta

Predsednik je takođe prokomentarisao rezoluciju evropskog parlamenta koja je, prema njegovim rečima, nepravedno optužila Srbiju i njega lično za raspisivanje izbora suprotno volji naroda. Istakao je da su se borili kroz svoj rad i program, ali su suočeni sa nepravednim optužbama.

- Te uvedite sankcije ,te ogradite se od prijateljstva sa Kinom, uradite sve što tražimo, ja samo ne znam šta će nam država. Mislite da je dovoljno da nam pošaljete faks ili objavite na svom sajtu i tog dana mi moramo svi da se usaglasimo sa svakom vašom odlukom. Onda su unutar zemlje počeli da govore, računajući "eto njima prilike da se dočekaju vlasti u Beogradu". Onda su rekli "tražimo izbore", ja sam rekao "nemoguće, pre samo dva meseca ste rekli nećemo izbore". Onda su tražili izbore i prete ukoliko ne raspišemo izbore i to na beogradskom i parlamentarnom nivou da će izaći na ulice, da će nam lomiti kosti... 

- Onda kad sam uslišio tu molitvu, sa svojim stranim prijateljima u rezoluciju sramote evropskog parlamenta stavili "Vučić je kriv što je raspisao izbore suprotno volji naroda", iako su oni to od men

Reakcija opozicije

Vučić je takođe izneo stav o zahtevima opozicije za raspisivanje izbora, ističući da su pretnje ulicom i laži o izbornim rezultatima nedostojne političke scene. Ocenio je da opozicija nije spremna da prihvati poraz, ali je istakao da je uveren da građani prepoznaju istinu.

- Borili smo se onim što smo radili i što je naš plan i program, što ćemo da napravimo do 2027, autoputevima, Expo, naučnotehnološkim parkovima, većim platama i penzijama. Onda su rekli "ne, ne, pokrali ste izbore", nisu stanju ljudski ni da prihvate svoj poraz, oni i danas znaju da su lagali. Vidite po tome što nema euforije kod njih što izlazimo na nove izbore. Savršeno im je jasno šta misle ljudi u Beogradu i Srbiji - rekao je Vučić.



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja istakao teške pritiske s kojima se zemlja suočila kako spolja, tako i iznutra, ali je istovremeno naglasio ključne ciljeve u unapređenju infrastrukture i ekonomske politike. Takođe, osvrnuo se na nepravedne optužbe iz evropskog parlamenta i reakciju opozicije, izražavajući uverenje u podršku građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (46)

Loading
zdkstrfdgf

03.03.2024 18:22

Velika bruka i sramota je što se na nas vrše pritisci zbog izbora.

rztusrzjtd

03.03.2024 18:23

Naša zemlja nije ničija marioneta, i neće podleći pritiscima.

Maja

03.03.2024 18:23

Narod je prepoznao dobru politiku SNS-a i pobedice opet,samo napredno!

cbvxvcb

03.03.2024 18:24

Na žalost sve što je rečeno je istina, konstantno se vrši pritisak na našu zemlju.