U ČETVRTAK U 10 SATI U ORAŠCU: Vučević predvodi Centralnu državnu ceremoniju povodom Dana državnosti

Autor:

Vesti

13.02.2024

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U četvrtak u 10 sati u Orašcu, svečana atmosfera oživeće prostor kod Spomenika voždu Karađorđu.

U ČETVRTAK U 10 SATI U ORAŠCU: Vučević predvodi Centralnu državnu ceremoniju povodom Dana državnosti

Foto: INSTAGRAM.COM/MILOSVUCEVIC

Naša zemlja obeležava važan datum - Dan državnosti Republike Srbije. U ovom svečanom trenutku, izaslanik predsednika Republike Aleksandra Vučića, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, predvodiće Centralnu državnu ceremoniju.

Orašac, mesto od izuzetnog istorijskog značaja, postaje epicentar nacionalnog ponosa i jedinstva. Na ovom mestu, vođenjem Karađorđa Petrovića, srpski narod je započeo borbu za oslobođenje i stvaranje moderne srpske države. Sada, dok se oda počast našim precima, prisustvo ministra Vučevića naglašava važnost ovog trenutka i kontinuitet u očuvanju naših nacionalnih vrednosti.

Centralna državna ceremonija ne samo da predstavlja priliku za odavanje počasti našim junacima iz prošlosti, već je i prilika da se podsetimo naših zajedničkih vrednosti, kao i da sagledamo put koji smo prešli kao država i društvo.

Ovaj događaj nije samo formalnost, već prilika za odavanje počasti svim žrtvama i herojima koji su doprineli izgradnji naše države. Kroz svečanu atmosferu, prisutni će imati priliku da se sete svih onih čiji su životi i dela oblikovali put Srbije ka slobodi, napretku i stabilnosti.

Ministar Vučević, kao izaslanik predsednika, nosi sa sobom težinu istorijske odgovornosti i simbolično predstavlja kontinuitet u vođenju naše zemlje ka boljoj budućnosti. Njegovo prisustvo simbolizuje posvećenost državnim vrednostima, kao i nepokolebljivu podršku institucijama Republike Srbije.

Ovaj događaj ne samo da slavi prošlost, već istovremeno osnažuje našu veru u budućnost. Kroz jedinstvo i poštovanje prema našim korenima, gradimo temelje za bolje sutra. Svečanost u Orašcu, uz prisustvo ministra Vučevića, postaje simbol trajne posvećenosti nacionalnom identitetu i kontinuirane borbe za pravdu, slobodu i napredak.

Dok se zastave vijore i himne odjekuju, svaki prisutni će osetiti ponos i poštovanje prema našoj državi i njenom putu ka boljoj budućnosti. Centralna državna ceremonija postaje prilika za zajedničko slavlje, ali i podsećanje na našu odgovornost da čuvamo i negujemo nasleđe koje su nam ostavili naši preci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (49)

Loading
Ana

13.02.2024 17:46

Bravo za ministra.

Odgovori 0 14
Jana

13.02.2024 17:47

Dan državnosti Srbija će obeležiti svečano i onako kako dolikuje.

Odgovori 0 14
Jelena

13.02.2024 17:47

Orašac predstavlja početak borbe za Srbiju.

Odgovori 0 14
Jelena

13.02.2024 17:48

Orašac je važno mesto u istoriji Srbije.

Odgovori 1 12