PETKOVIĆ: Kurti demonstrira silu, onemogućava Srbima na KiM da prime penzije

Autor:

Vesti

04.02.2024

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petković izrazio je ohrabrenje povodom poslednjeg saopštenja američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera.

PETKOVIĆ: Kurti demonstrira silu, onemogućava Srbima na KiM da prime penzije

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izrazio je zabrinutost zbog izuzetno teške situacije u kojoj se nalazi Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji. On je istakao da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pokrenuo krizu koja vodi spirali nasilja gotovo svakoga dana na Kosovu i Metohiji.

Problemi sa isplatama penzija i socijalnih davanja

Petković je naglasio da je Kurti demonstrirao neprihvatljivu silu prema Srbima na Kosovu i Metohiji, ističući da je onemogućio Srbima, posebno povratnicima, da prime penzije i socijalna davanja. On je istakao da su četiri miliona dinara koja je Priština oduzela bila namenjena upravo za te svrhe.

Ohrabrujuće reakcije američkog ambasadora

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izrazio je ohrabrenje povodom poslednjeg saopštenja američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera. On je istakao da je prvi put američki ambasador jasno i direktno spomenuo napad na srpske institucije na Kosovu i Metohiji, te da je istakao važnost zaustavljanja takvih incidenata. Petković je takođe naglasio potrebu da Aljbin Kurti i Dželjalj Svečlja vrate četiri miliona dinara koje su oteli od srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Reakcija Sjedinjenih Američkih Država

Petković je istakao da, iako se ne očekuje promena politike SAD prema tzv. nezavisnom Kosovu, postoji drugačija reakcija kada je reč o ukidanju dinara, što stvara humanitarnu katastrofu na Kosovu i Metohiji u srpskim sredinama.

Mržnja prema srpskom narodu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je postupke Prištine, ističući da zatvaraju Privremene organe, uzimaju kancelarijski nameštaj i pokazuju mržnju prema Srbima na Kosovu i Metohiji. On je posebno istakao da je situacija u Metohiji veoma osetljiva, te da su Srbi tamo posebno ugroženi, kao i povratnici.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading