VOJSKA STOSTRUKO JAČA NEGO PRE 10 GODINA! Vučić u VBA: "Bez nje ne bismo ni postojali!"

Autor:

Vesti

13.01.2024

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je kazao da Srbija ima svoje planove, ali i da dobro razume šta je to što se zbiva i ne samo kada je reč o Prištini.

VOJSKA STOSTRUKO JAČA NEGO PRE 10 GODINA! Vučić u VBA: "Bez nje ne bismo ni postojali!"

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vojska Srbije danas desetostruko, a mogao bi, kako je naveo, da kaže i da je stostruko jača nego pre deset godina što pokazuje koliko se tada neodgovorno odnosilo prema državi.

Vučić je, odgovarajući na pitanje da li je nabavka oružja i oruđa koju je najavio odgovor na naoružavanje Prištine ili realizacija prethodnih planova, Vučić je kazao da Srbija ima svoje planove, ali i da dobro razume šta je to što se zbiva i ne samo kada je reč o Prištini.

- Dobro analizirate situaciju u svetu, analizirate situaciju u regionu, sagledavate sve činjenice, dobro vidite kako se kreću i političke prilike, dobro razumete interese i čiji su sve interesi da Srbija bude slomljena. U skladu sa tim donosite odluke i naravno u skladu sa svojim mogućnostima. Naše su mogućnosti izuzetno male u odnosu na velesile poput SAD, Turske i mnoge druge koje brinu o albanskim nelegalnim i kriminalnim strukturama - rekao je Vučić.

Kako je dodao, Srbija njima ne može da se suprotstavi, ni u novcu, ni u oružju, ali može da uvek bude dovoljno snažna da to bude odvraćajući faktor za svakoga ko bi pomislio da je ugrozi.

- I to je odgovorno i to je ozbiljno ponašanje - rekao je Vučić.

Imao je i poruku za one koji tvrde da ne treba da se ulaže u Vojsku nego u nešto drugo, rekavši da bez vojske Srbija ne bi postojala.

- Pozobali bi je za tri dana i to odlično znam, pošto niko u ovoj zemlji silom prilika, silom posla koji obavljam, ne zna međunarodne prilike kao što ih ja poznajem, ne poznaje međunarodnu situaciju kao što ja poznajem i ne poznaje aktere te situacije kao što ih ja poznajem. I znam koliko je važno da naša vojska snaži - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Sanja

13.01.2024 13:32

Vojska Srbije je sve snažnija!

Mila

13.01.2024 14:27

Vojska nikada jaca i opremljenija

Bojan

13.01.2024 15:03

Dobar potez našeg rukovodstva je jačanje naše vojske

Goran

13.01.2024 15:05

Naša namenska industrija je u mnogo boljem stanje nego pre 10 godina