NA SPISKU OKO 60 SRBA, SVI ADVOKATI NA NOGAMA! Kosovska policija im uručuje pozive! U TOKU NOVI HAOS NA KOSOVU!

Autor:

Vesti

12.12.2023

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među ljudima je zavladao strah i nelagodnost, svi su uplašeni. Angažovani su i raspoloživi su svi advokati i branioci sa ovog područja, podvukao je Pantović

NA SPISKU OKO 60 SRBA, SVI ADVOKATI NA NOGAMA! Kosovska policija im uručuje pozive! U TOKU NOVI HAOS NA KOSOVU!

Foto: youtube.com/Kosovo Online

Advokat Ljubomir Pantović je izjavio da je direkcija policije u Prištini, po nalogu tužilaštva, uručila više desetina poziva žiteljima severnog dela Kosovske Mitrovice i okoline na saslušanje, a zbog sumnji za navodno rušenje ustavnog poretka.

Prema njegovim rečima, oko 60 poziva je uručeno građanima koji su osumnjičeni za krivična dela rušenja ustavnog poretka.

On ističe da se ovi pozivi odnose na događaje iz decembra prošle godine, kada su bile postavljene barikade u mestu Rudare u opštini Zvečan i kada je cela situacija trajala tri nedelje.

- Prema onome što smo mogli da saznamo ovih dana, direkcija za istragu teških krivičnih dela kosovske policije, po nalogu specijalnog tužilaštva Kosova uručila je oko 60 poziva građanima severnog dela Kosovske Mitrovice i okoline u kojima se navodi da su oni osumnjičeni za krivična dela rušenja ustavnog poretka - preneo je Pantović medijima u Mitrovici, prenosi RTS.

On ističe da su Srbi sa Kosova veoma iznemireni.

- Među ljudima je zavladao strah i nelagodnost, svi su uplašeni. Angažovani su i raspoloživi su svi advokati i branioci sa ovog područja - podvukao je Pantović.

Srbi sa severa Kosova i Metohije postavili su 9. decembra 2022. godine barikade u mestu Rudare na severnom delu Kosova i Metohije, a zbog hapšenja bivšeg pripadnika Kosovske policije Dejana Pantića na prelazu Jarinje, zbog navoda da je, "organizovao teroristički napad na prostorije CIK na severu Kosova".

Barikade su uklonjene par dana pred početak 2023. godine nakon što su dobili međunarodne garancije da će njihovi zahtevi da se oslobode uhapšeni Srbi i ne procesuiraju učesnici protesta, biti ispunjeni...

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading