ALJBIN KURTI SVOJOM POLITIKOM PROTERAO ČAK 13 ODSTO SRBA SA KOSOVA ZA GODINU DANA! Neverovatno koliko je bilo etnički motivisanih napada od 2021.!

Autor:

Vesti

28.11.2023

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikakvi pokušaji tendencioznog plasiranja dezinformacija i svaljivanja krivice na Beograd ne mogu da prikriju jednu prostu činjenicu da je Aljbin Kurti, od kada je na čelu privremenih institucija samouprave u Prištini, najodgovorniji za eskalaciju situacije na Kosovu i Metohiji, rekao je Dačić

ALJBIN KURTI SVOJOM POLITIKOM PROTERAO ČAK 13 ODSTO SRBA SA KOSOVA ZA GODINU DANA! Neverovatno koliko je bilo etnički motivisanih napada od 2021.!

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izneo je zabrinjavajuće podatke o situaciji na Kosovu tokom govora na Beogradskom ekonomskom forumu.

On je istakao da je u proteklih godinu dana čak 13 odsto Srba napustilo Kosovo zbog pritisaka prištinskog režima na srpsko stanovništvo.

Takođe, istakao je da je zabeleženo čak 446 etnički motivisanih napada na Srbe na Kosovu od početka 2021. godine. Ovo su zaista uznemirujući podaci koji ukazuju na ozbiljnu situaciju na terenu.

- Nikakvi pokušaji tendencioznog plasiranja dezinformacija i svaljivanja krivice na Beograd ne mogu da prikriju jednu prostu činjenicu da je Aljbin Kurti, od kada je na čelu privremenih institucija samouprave u Prištini, najodgovorniji za eskalaciju situacije na Kosovu i Metohiji - rekao je Dačić.

Dačić je apelovao na međunarodne činioce da se osiguraju bezbednost srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, ističući da je to ključni uslov za nastavak procesa dijaloga. Takođe, naglasio je da Srbija posvećuje veliku pažnju unapređenju regionalne saradnje i negovanju dobrosusedskih odnosa, te da je članstvo u EU strateški prioritet spoljne politike Srbije.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Db

28.11.2023 18:47

Teroristički metodi šiptarskih ekstremista moraju biti zaustavljene.

Hana

28.11.2023 18:48

Kurti je krvolok.

Ljilja

28.11.2023 18:53

Svako gleda šta mu je bolje, jednostavno nisu svi toliko jaki psihički da izdrže pritiske.