EVO DOKAZA DA JE ĐILAS SVIMA GAZDA: Crno na belo: "demokratija" u novoj koaliciji

Autor:

Vesti

05.11.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SSP naložio da njemu idu dva primerka o potpisivanju sporazuma, a ostalima samo po jedan

EVO DOKAZA DA JE ĐILAS SVIMA GAZDA: Crno na belo: "demokratija" u novoj koaliciji

Foto: Tanjug Jadranka Ilic, X/Printscreen

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas mora da pokaže ko je gazda u novoj opozicionoj koaliciji, pa i kada su u pitanju naizgled formalni detalji. Naime, posle potpisivanja sporazuma o osnivanju ovog predizbornog saveza, naređeno je da dva primerka idu njemu i njegovoj partiji, a ostalima samo po jedan.


Od početka nije sporno da u ovom zbrda-zdola sklepanom društvu glavnu reč vode Đilas i njegovi najbliži saradnici Marinika Tepić i Miroslav Aleksić, ali ovakav izliv samoljublja i ponižavanja čak i političkih partnera iznenadio je i same opozicionare.


PONIZIO TADIĆA


- Bila je poprilično neprijatna situacija kada je šef SSP zatražio dva primerka sporazuma, bilo je malo gunđanja, ali niko nije smeo da mu se suprotstavi. Kada je koalicija obelodanjena, sakrio se u poslednji red, a sada svima stavlja do znanja ko će voditi glavnu reč. Radi se o izuzetno sujetnom čoveku koji ne trpi konkurenciju, što je dokazao i ovim potezom - kaže sagovornik Srpskog telegrafa koji je prisustvovao sastanku.


Đilasovu diktatorsku prirodu nedavno je raskrinkao i bivši lider Demokratske stranke Boris Tadić, govoreći o podvali pod paravanom pregovora o priključenju listi "Srbija protiv nasilja". On je na Tviteru objavio da je on, preko Aleksića, pokušao da razori Socijaldemokratsku stranku i da mu otme članstvo, što je i uspeo pošto su zavrbovali Aleksandra Ivanovića i Gorana Radosavljevića. Takođe, zabranio mu je i da se javno obraća!


URNISAO I JEREMIĆA


- Ponovo se pod okriljem parole o jedinstvu opozicije zapravo radilo o uništavanju opozicionih stranaka. Izuzetno je važno da građani znaju da ta lista koja na ovim izborima nastupa pod parolom borbe protiv nasilja i obećava oslobađanje Srbije od autokratske vlasti traži zabranu govora. Aleksić me je obavestio da je to izričit zahtev Đilasa i preneo da je Đilas krajnje dramatično doživeo što sam se usudio da se bilo gde pojavim u javnosti. Poznata je priroda takvih fašističkih zahteva kroz istoriju, svaki zahtev za eliminisanjem nečije slobode govora je samo korak do zahteva za fizičkim eliminisanjem - otkrio je Tadić u objavi na Tviteru.


Naš izvor tim povodom kaže da je lider SSP izuzetno osvetoljubiv čovek i da čisti sve koji su mu nekad bili konkurenti u DS.


- Na Tadića odavno ima pik, očima ne može da ga vidi, zato ga je i ponizio lažnim pregovorima i otimanjem funkcionera. Slično je prošao i Vuk Jeremić, kome je rasturio stranku i pocepao je tako što je u svoj tabor privukao Miroslava Aleksića. Sad je osokoljen, pa uteruje u red i nove koalicione partnere - dodaje sagovornik našeg lista.

Na skupu niko s Kosmeta


Da je Đilasu Kosmet poslednja rupa na svirali, potvrdio je i opozicioni aktivista iz Severne Mitrovice Marko Jakšić. On je gazdi nove koalicije zamerio što na skupu nije bilo nikog od Srba iz južne pokrajine.


- Zahvaljujem mnogo liderima i poznanicima s liste "Srbija protiv nasilja" što su par nas opozicionara s Kosova, koji još živimo i delamo tu, udostojili pozivom i ponudom da budemo na njoj. Realno je da se i naš glas čuje u Skupštini. Prijatno su nas iznenadili... Šalim se. Nisu! - ogorčeno je konstatovao Jakšić.

Đilasov kandidat za gradonačelnika nekad za Rusiju, a sad za Evropu


Član Predsedništva SNS Milenko Jovanov podelio je na Tviter nalogu interesantnu fotografiju na kojoj se vidi kandidat prozapadne opozicije za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović kako stoji iza sadašnje predsednice Vlade Ane Brnabić.


- Hej, Ana Brnabić, zašto ja nemam sliku u ovakvom društvu, a Đilasov kandidat za gradonačelnika je ima - ironično je upitao Jovanov, a na sličan način je sliku prokomentarisao i član SNS Vladimir Đukanović.


Ubrzo je objavu Jovanova podelila i premijerka lično.


- Nemojte da ste takvi, čovek je bio savetnik ministra Nenada Popovića. Za savetničku naknadu bio "Pravac Rusija", za Đilasovu "Pravac Evropa". Što bi njegov kolega rekao "luta beba"... E, ali to nećete naći u tekstu na N1 "Ko je Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Bgd?" - napisala je Brnabićeva na Tviteru.


Ona je potom objavila sličnu fotografiju i objasnila da je nastala kada je Putin bio u poseti Srbiji:


- Vidiš kako je gospodin "ne mogu da sedim i gledam kako Srbija nezaustavljivom brzinom ide nizbrdo, ka ambisu" Obradović tada bio lepo raspoložen i nasmejan tokom Sajma inovacija koji smo organizovali...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (43)

Loading
Ana

05.11.2023 20:13

Djilas manipulise ljudima kako bi ispunio svoje lične interese!

Ana

05.11.2023 20:32

Zar je neko pokušao da pomisli da je drugačije, tu nema niko pravo glasa a da on nije dozvolio.

Misa

05.11.2023 20:38

Opozicionari su samo obicne marionete u rukama Djilasa koje koristi da se domogne vlasti.

Dragan

05.11.2023 20:39

Djilas ne bira sredstva da dodje do vlasti da bi pustosio Srbiju