KURTIJEVE IZJAVE IZGUBILE SVAKI SMISAO! Vučević reagovao na nove laži: Ako hoće da se bori protiv kriminala nek pođe od Prištine!

Autor:

Vesti

23.10.2023

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da podsetim malog tiranina iz Prištine je da je epicentar narkokartela i kriminalnih bandi upravo u Prištini. Da ne ide okolo i ne traži nikoga van Prištine - poručio je Vučević

KURTIJEVE IZJAVE IZGUBILE SVAKI SMISAO! Vučević reagovao na nove laži: Ako hoće da se bori protiv kriminala nek pođe od Prištine!

Foto: Tanjug/N. Mihailović

Miloš Vučević

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević demantovao je danas optužbe koje je izneo premijer prištinskih institucija Aljbin Kurti i naglasio da je epicentar narkokartela i kriminalnih bandi upravo u Prištini.

- To je izgubilo svaki smisao. To više nema nikakvog smisla to što taj mali tiranin iz Prištine govori. Da podsetim malog tiranina iz Prištine je da je epicentar narkokartela i kriminalnih bandi upravo u Prištini. Da ne ide okolo i ne traži nikoga van Prištine. Ako hoće da se bori protiv kriminala, mora da pođe od onog što se dešava u Prištini - rekao je Vučević.

On je naglasio da Kurti nastavlja da sprovodi teror nad Srbima, želeći da očisti KiM od njih.

- Bukvalno niko da ne ostane, onda bi oni rešili pitanje Kosova i Metohije kako oni žele. I naravno, uništavaju kulturne i duhovne spomenike - kazao je.

Ministar odbrane je ocenio da bi vlast u Prištini želela da srpsku kulturnu baštinu na KiM i srpske manastire upiše kao svoju. Kazao je da je to stadium u kome već rade glazuru na zločinačkom projektu - etničkog čišćenja Kosova i Metohije od Srba, a da je Kurti najveći tiranin koji to sprovodi.

Dodao je da "to više nema nikakvog smisla i to što Kurti govori je van svakog konteksta, nema ni jednog dokaza, kao i da verovatno ne zna šta će sa svojom mržnjom". Vučević je naveo da ga posebno brine to što je, kako je rekao, deo predstavnika politike i političkog života u centralnoj Srbiji, pohvalio i podržao Kurti.

- Govorim o delu opozicije, odnosno predstavnicima bivšeg režima, da su se oni pohvalno izražavali o Aljbinu Kurtiju, da su se saglasili sa Aljbinom Kurtijem da Srbija, odnosno predstavnik Srbije, treba da bude pod sankcijama. To je zaista nešto što nikad u istoriji nismo imali - poručio je.

Ministar je naglasio da je vlast u Prištini iskoristila momenat u kome je Srbija izložena, kako je rekao, neviđenim političkim pritiscima, da su dešavanja iz Banjske samo povod, a da su uzroci mnogo dublji.

- Suština i leglo kriminala je u Prištini, tako da ako će se Aljbin Kurti boriti protiv kriminala, na njegovoj adresi su i narkokarteli i organizovane kriminalne grupe - rekao je Vučević i pozvao Prištinu da pusti Srbe na KiM da žive normalno.

Kurti je na svom Fejsbuk nalogu danas izneo tvrdnje da je, kako je napisao, "paravojni, teroristički napad u Banjskoj organizovao klan iz Novog Sada, na čijem je čelu ministar odbrane Srbije Miloš Vučević".

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (58)

Loading
Tanja

23.10.2023 16:01

Kurti zna da napada Srbe i da izmišlja svašta, a nikako da počne da govori o svom narkokartelu u Prištini

Sara

23.10.2023 16:02

Kurti je počeo svašta da izmišlja samo da bi napakostio Srbima i vlasti u Srbiji

Tanja

23.10.2023 16:03

Našao se Kurti da govori o kriminalu a on je već osudjivani kriminalac

Sara

23.10.2023 16:04

Sve Kurtijeve namere su usmerene ka tome da se Srbi i srpska vlast kriminalizuju