ZAVRŠENA OBDUKCIJA SRBA UBIJENIH U BANJSKOJ! Čekaju se rezultati

Autor:

Vesti

30.09.2023

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći između subote i nedelje na ulazu u selo Banjska, na severu KiM, došlo je do sukoba grupe Srba sa pripadnicima tzv. kosovske policije, i tom prilikom stradala su trojica Srba i jedan policajac.

ZAVRŠENA OBDUKCIJA SRBA UBIJENIH U BANJSKOJ! Čekaju se rezultati

Foto: Kosovo Online

U Institutu za sudsku medicinu u Prištini završena je obdukcija tela trojice Srba koji su ubijeni u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom u nedelju u Banjskoj kod Zvečana, ali izveštaji još nisu gotovi.

To je za portal Kaldžo potvrdio direktor instituta Ditor Haliti.

- Ono što mogu da kažem je da je obdukcija završena. Identifikacija je stvar tužilaštva. Izveštaji još nisu završeni - rekao je Haliti za prištinski portal.

U noći između subote i nedelje na ulazu u selo Banjska, na severu KiM, došlo je do sukoba grupe Srba sa pripadnicima tzv. kosovske policije, i tom prilikom stradala su trojica Srba i jedan policajac.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju uputio je EULEKSU pismo u kom zahteva da obdukciji tela Srba, ubijenih u oružanom sukobu u Banjskoj, prisustvuje i tim nezavisnih eksperata sudske medicine, a sve u cilju sprečavanja onoga što Priština pokušava, da sakrije istinu o tome da su oni brutalno likvidirani!

Republika

Foto: Kancelarija za KiM

 

- Imajući u vidu da smo obavešteni da će se obdukcija tela sprovesti u narednim danima, a da do zaključenja ovog dopisa ona nije izvršena, zahtevamo da obrukciji koja će biti sprovedena u Prištini  prisustvuje i tim nezavisnih eksperata sudske medicine u okviru kog bi bio najmanje jedan iz srpskog tima - navodi se u pismu u koje smo imali uvid.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je na vanrednoj konferenciji da Srbija došla do dokaza kako je Kurtijeva policija "hladnokrvno ubila Srbe kod Banjske".

- Republika Srbija došla do dokaza, reč je o živim rečima i iskazima, da je Bojan Mijailović, otac dvoje dece od šest godina i 9 meseci, da je hladnokrvo ubijen nakon što je lakše bio ranjen, pao na zemlju i predao se. Bio je ubijen, overen u glavu. to je ono što je kosovska policija htela da sakrije. Imamo dokaze. To je ono što su želeli da sakriju. Od ključne važnosti je naš zahtev da nezavisna komisija pogleda tela ubijenih - dodaje Petković.

Rekao je da Kurti želi da protera srpski narod i to je pokazao u brutalnoj nasilnoj akciji.

- Mi smo zatražili od Euleksa da se izvrši dodatna obdukcija, već četiri dana pokušavaju da sakriju tela. Juče je bilo reči da će predati tela, a to nije učinjeno - dodao je.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading