TOTALNI RAT MEĐU LAŽNIM EKOLOZIMA, KRENULA BITKA ZA FOTELJU! Ćutini simpatizeri poručili: Zelenovicu ti si lopov, sad vidimo kako bi se ponasao kad bi dosao na vlast, samo bi krao! (FOTO)

Autor:

Vesti

06.09.2023

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenović, poznat po svojim oštrim kritikama vlasti i zalaganju za zaštitu prirodne sredine, takođe je postao meta napada.

TOTALNI RAT MEĐU LAŽNIM EKOLOZIMA, KRENULA BITKA ZA FOTELJU! Ćutini simpatizeri poručili: Zelenovicu ti si lopov, sad vidimo kako bi se ponasao kad bi dosao na vlast, samo bi krao! (FOTO)

Foto: ST/N. MANDIĆ, Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

U poslednjim danima, ekološka zajednica u Srbiji postala je poprište intenzivnih sukoba među različitim grupama aktivista. Ovi sukobi su kulminirali izjavom simpatizera Aleksandra Jovanovića Ćute u kojoj se otvoreno optužuje lider ekološkog pokreta, Zelenovića, za korupciju i krađu.

Sukobi unutar ekološkog pokreta ne samo što izazivaju pometnju među aktivistima, već i izazivaju zabrinutost za budućnost ekološkog aktivizma u Srbiji.

Foto: Printscreen/Ekostraza

 

Svaka od suprotstavljenih strana tvrdi da se bori za očuvanje životne sredine i bolju budućnost, ali metode i strategije kojima se koriste često se razlikuju. Neki ekološki aktivisti, poput simpatizera Cute, smatraju da su njihovi lideri skrenuli s puta i postali deo sistema od kojeg su nekad tražili promene.

Foto: Printscreen/Ekostraza

 

Zelenović, poznat po svojim oštrim kritikama vlasti i zalaganju za zaštitu prirodne sredine, takođe je postao meta napada. U izjavi koja je izazvala kontroverze, Cute tvrdi da bi Zelenović, kada bi došao na vlast, takođe bio sklon korupciji i krađi. Ove optužbe nisu potkrepljene konkretnim dokazima i izazvale su negodovanje među Zelenovićevim pristalicama.

Foto: Printscreen/Ekostraza

 

Ovaj sukob u ekološkom pokretu došao je u vreme kada su ekološka pitanja postala sve značajnija u Srbiji i širom sveta. Dok se aktivisti bore za zaustavljanje klimatskih promena i očuvanje prirodnih resursa, unutarpokretne borbe mogu da ometaju napredak u ostvarivanju tih ciljeva.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (62)

Loading
Bogdan

06.09.2023 09:09

Svi diletanti se bore da ostanu i u sledećem parlamentu kako bi ih štitio poslanički imunitet. U tome je stvar.

Sloboda

06.09.2023 09:10

Svesni su opozicioni diletanti da ih u sledećem parlamentu neće biti ni 10. Sada se bore između sebe za tih 10 mesta. Građani Srbije ih ne zanimaju.

Misterijanemoguca

06.09.2023 09:11

Svi koji se otimaju za određene fotelje javno,imaju neki svoj interes a uglovnom je to punjenje svojih džepova.

dja

06.09.2023 09:11

Od laznih ekologa nasta ekoloska katastrofa.