MILAN KRKOBABIĆ OTVORIO OLIMPIJADU TREĆEG DOBA U NIŠU: Penzionerima šansa da budu aktivni i zdravi (FOTO)

Autor:

Vesti

02.09.2023

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učestvovalo više od 60 ekipa i 1.000 učesnika iz cele Srbije

MILAN KRKOBABIĆ OTVORIO OLIMPIJADU TREĆEG DOBA U NIŠU: Penzionerima šansa da budu aktivni i zdravi (FOTO)

Foto: Фото: Саша Ђорђевић

Gotovo četvrtina stanovništva Srbije ima više od 65 godina. Ako te ljude stavimo u stranu, ako zaboravimo na njih, ako im ne damo šansu da budu aktivni, mi smo u velikom problemu, poručio je Milan Krkobabić, predsednik PUPS - Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije.

On je juče u Nišu otvorio 16. regionalnu Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, a svečanom otvaranju prisustvovao je i prof. dr Vladimir Goati, potpredsednik PUPS i predsednik gradskog odbora Beograda.

Učesnici ovogodišnje Olimpijade su gradske i opštinske organizacije i udruženja penzionera Srbije sa preko 60 ekipa i preko 1.000 učesnika iz Borskog, Zaječarskog, Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pomoravskog, Šumadijskog, Moravičkog, Zlatiborskog, Južnobačkog i Kosovsko-metohijskog okruga.

U ime rukovodstva Grada Niša, obratila se zamenica gradonačelnika Dušica Davidović, koja je izrazila veliko zadovoljstvo što se ovakva manifestacija održava ponovo u Nišu i istakla važnost ovakvih događaja koji promovišu kulturu, zdravlje i aktivnosti pripadnika trećeg doba.

Foto: Фото: Саша Ђорђевић

 

 

Predviđeno je više programa: program u oblasti sporta, kulture, zdravstvene edukacije, ekologije i međugeneracijske saradnje.

Na štandovima u parku Sveti Sava predstavljeni su proizvođači domaće radinosti, kao i raznovrsnih usluga i proizvoda namenjenih penzionerima i svim licima trećeg doba, a posetioci su mogli da uživaju i u likovnoj izložbi čiji su autori pripadnici trećeg doba.

Ova manifestacija, koja se ovog vikenda održava u Nišu stavlja u prvi plan umetnost življenja u starosti i ulogu udruženja i organizacija penzionera i starijih lica u kvalitetnom, ispunjenom i aktivnom životu pripadnika trećeg doba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading