BIO JEDNA OD NAJMARKANTNIJIH LIČNOSTI SPS! Vučić na komemoraciji bivšeg predsednika Srbije: Ima li na svetu većeg zadatka od takve pozicije koju je obavljao Milutinović?

Autor:

Vesti

05.07.2023

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je istakao, Milutinović je bio naš savremenik, na najodgovornijim pozicijama u državi, onda kada je našem narodu bilo teško, možda i najteže.

BIO JEDNA OD NAJMARKANTNIJIH LIČNOSTI SPS! Vučić na komemoraciji bivšeg predsednika Srbije: Ima li na svetu većeg zadatka od takve pozicije koju je obavljao Milutinović?

Foto: Tanjug/Strahinja acimović, Republika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je bivši predsednik Srbije Milan Milutinović bio jedna od najmarkantnijih ličnosti Socijalističke partije Srbije i izrazio uverenje da će on ostati značajan deo istorije te političke organizacije.

Vučić je, govoreći na komemoraciji Milutinoviću u Skupštini Srbije,  zapitao ima li veće časti nego biti na čelu Srbije i njenih naroda koji su se uvek trudili da na miru žive.

- Ima li na svetu većeg zadatka od takve pozicije koju je obavljao Milutinović. Nikada Srbima i njihovim čelnicima nije bilo lako. Nemanjićkim vladarima, Karađorđevićima, Obrenovićima. Ipak njihove dileme i primere možemo lako sagledavati kroz prizmu protoka vremena i sa bezbedne istorijske distance - rekao je Vučić.

Kako je istakao, Milutinović je bio naš savremenik, na najodgovornijim pozicijama u državi, onda kada je našem narodu bilo teško, možda i najteže.

Nema veće časti nego biti na čelu Srbije, rekao je Vučić na komemoraciji.

- Srbija se, čiji je predsednik bio Milutinović, dostojanstveno branila od najjače vojne sile na svetu, dobro pamtim te dane i dostojanstveno držanje Milutinovića, kada smo razgovarali o Rambujeu, video sam da je on bio trezvenije od svih drugih, da je video bolje od svih nas ostalih, bio je racionalniji i smireniji i pokušavao je da ukaže na sve teškoće sa kojim se suočavamo, samo nismo hteli da ga čujemo - naveo je Vučić i dodao:

- Imao je nešto što svaki odgovorni čovek ima, a što nisam primetio kod drugih, a to je strah i bojazan šta će se desiti sa njegovim narodom, dodao je sadašnji predsednik, ocenjujući da je zbog toga Milutinović morao da se suoči sa neljudskim merama koje su protiv njega pokrenute.

Kako je istakao Vučić Milutinoviću ništa nisu mogli mu pronađu, ali je tih pet godina u Haškom tribunalu ostavilo osećaj gorčine.

- Kada bi me pozvao zbog neke sitnice od kako sam predsednik bio je smiren i odmeren baš kakav treba da bude predsednik. Veljko, imaš na koga da budeš ponosan, tvoj otac je bio veliki i odgovoran političar, neka mu je večna slava, poručio je Vučić na kraju obraćajući se Milutinovićevom sinu Veljku - istakao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (114)

Loading
Marija

05.07.2023 13:14

Milutinovic je ostao i biće upamćen kao osoba koja je odgovorno radila svoj posao.

Ana

05.07.2023 13:15

Bio je to turbulentan politički zastupnik.

Ana

05.07.2023 13:16

Predsednik Vučić iskazuje poštovanje prema bivšem predsedniku Srbije Milanu Milutinoviću, prepoznajući njegovu značajnu ulogu u Socijalističkoj partiji Srbije i političkoj istoriji.

Mira

05.07.2023 13:17

Ova izjava predsednika Vučića ukazuje na važnost sećanja i priznavanja doprinosa ljudi koji su služili na najodgovornijim pozicijama u državi u teškim vremenima.