NEODGOVORNO PONAŠANJE U PRELOMNIM TRENUCIMA: Svet gori, a opozicija se češlja!

Autor:

Vesti

08.05.2022

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad su državni interesi u pitanju, onda je stav "za Vučića ili protiv njega" besmislen, ocenjuje Dragan Šutanovac.

NEODGOVORNO PONAŠANJE U PRELOMNIM TRENUCIMA: Svet gori, a opozicija se češlja!

Foto: Printscreen

Opozicija se ponaša neodgovorno u trenutku prelomnom za državu, a to što se ceo njihov korpus delovanja sveo na "idemo protiv Vučića" i kontriranje, čak i oko stvari za koje su se ranije zalagali, pokazuje nedostatak političke zrelosti, ocena je čak i ljudi naklonjenih opozicionoj sceni.

I levi i desni, baš kao što je svojevremeno najavio predsednik, ujedinili su se nakon izbora, pa su tako listom odbili dijalog s Vučićem o strategiji Srbije dok besni rat u Ukrajini, ne vodeći računa o nacionalnim interesima. Dijalog su dosad odbili lider DS Zoran Lutovac, predsednica Zavetnica Milica Đurđević Stamenkovki, pokreta Moramo Danilo Lazović, kao i šef Napredne stranke Vuk Jeremić.

Dragan Šutanovac, nekadašnji lider Demokratske stranke, kaže da je ponašanje opozicije besmisleno. Šutanovac je, naime, u jutarnjem programu TV Prva, na opasku novinarke da se opozicija ponaša u stilu - iako smo za to, ukoliko Vučić bude morao to da uradi, nećemo ga podržati u tome, rekao:

- To je, po meni, potpuno oportuno i besmisleno. Građani Srbije nisu ni glupi ni ludi, oni znaju šta je dobro i oni očekuju da ono što je dobro podrže svi koji žele dobro Srbiji, znači, možete biti opozicija, kao svugde u svetu, kad se dođe do pitanja nacionalnih interesa, onda se i u svetu opozicija udruži s vlašću i kaže ovo je nešto što je nadstranačko, nadpolitičko interesovanje za celu zemlju.

Šutanovac je podsetio i na slično ponašanje prilikom gradnje velikih infrastrukturnih projekata - u redu je da neko kritikuje gradnju auto-puta jer je skupo plaćena ili je bilo korupcije, ali samu gradnju, to je besmisleno.

- Da me neko ubeđuje da je loše da se Kuršumlija poveže s Nišom, s auto-putem, to ne može niko da me ubedi. Mislim da je potpuni promašaj i to je samo oportunizam koji ne donosi glasove... Pretpostavljam, u stvari, da na Tviteru donosi određen broj simpatija jer ako ste opoziciono nastrojeni prema svakoj ideji, dobijate neke simpatije, to je tako izmešteno stanje realnosti... - naveo je on.

Nikolić: Ne prolaze test ozbiljnosti

I politikolog i urednik portala Talas.rs Miloš Nikolić, komentarišući za N1 odgovore opozicije na Vučićev poziv da se priča o postavljanju države prema sukobu u Ukrajini, da sam snosi odgovornost, te da mu neće pomagati ili da će o tome pričati na određenom mestu, rekao je: - Izjave tipa "nećemo da pomažemo Vučiću", što smo imali prilike da čujemo od nekih opozicionih političara, ne prolaze taj test ozbiljnosti i odgovornosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
podesen

09.05.2022 06:42

Ćuti bruko i ne javljaj se.

Vla

09.05.2022 07:56

Opozicija se trudi da u Srbiji bude što gore stanje. Zato dobijaju sve manje glasova. Oni su protiv naroda i protiv Srbije. Kada če se osvestiti?

petar

09.05.2022 09:22

Jel vi "ovo" nazivate opozicijom. Ovome samo u cirkus dati da hrani slonove.