HRVATSKA HISTERIJA se ne smiruje! Komšije tvrde da je Srbija sama tražila i zaslužila NATO bombardovanje! Govor Vučića nazivaju "kuknjavom"!

Autor:

Vesti

25.03.2022

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvati otišli toliko daleko da kažu da je Srbija bombardovanje zaslužila, za razliku od Ukrajine.

HRVATSKA HISTERIJA se ne smiruje! Komšije tvrde da je Srbija sama tražila i zaslužila NATO bombardovanje! Govor Vučića nazivaju "kuknjavom"!

Foto: Tanjug/AP

U hrvatskim medijima nastavlja se kampanja protiv naše zemlje, a izgleda da nam komšije žele i da nam se ponovi NATO bombardovanje iz 1999. godine jer ponovo tvrde da je Srbija to sama tražila!

Naime, na hrvatskom portalu Index.hr pojavio se tekst sa naslovom “Srbija je učinila sve da je NATO napadne. Ukrajina nije učinila ništa da zasluži ovo” u kojem se opravdava NATO bombardovanje Srbije i ponovo baca ljaga na srpske žrtve.

Republika

Foto: printskrin

Tekst u hrvatskim novinama

 

U kolumni novinara pomenutog portala, Gordana Duhačeka se analizira govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom 23 godine od početka NATO bombardovanja Srbije, a njegove reči autor naziva “kuknjavom”.

Izgleda da se u hrvatskim medijima koristi svaka prilika da se nipodaštavaju srpske žrtve, a svaki rat je izgovor da se krivica za NATO bombardovanje Srbije svali na našu zemlju.

Podsetimo, 24. mart 1999. godine – datum je kada su zlokobne sirene najavile početak vazdušnih napada na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Za 78 dana poginulo je između 1.200 i 3.500 ljudi. Odluka o bombardovanju tadašnje SRJ doneta je, prvi put u istoriji, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, a SRJ je napadnuta pod izgovorom da je krivac za neuspeh pregovora o budućem statusu pokrajine Kosovo i Metohija u Rambujeu i Parizu.

(Republika/Objektiv)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading