OVO JE POKAZATELJ DA VLADA JEDNAKO PODRŽAVA I DOMAĆE I STRANE INVESTITORE: Ministar Cvetković obišao industriju skroba "Jabuka" u Pančevu!

Autor:

Vesti

14.03.2024

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar privrede Slobodan Cvetković danas je posetio Industriju skroba „Jabuka" u Pančevu, privredno društvo koje posluje u oblasti prehrambene industrije, a nalazi se u sastavu Almeks grupe.

OVO JE POKAZATELJ DA VLADA JEDNAKO PODRŽAVA I DOMAĆE I STRANE INVESTITORE: Ministar Cvetković obišao industriju skroba "Jabuka" u Pančevu!

Foto: Instagram/Slobodan Cvetkovic/sps

-Ovih dana se polemisalo da li je domaća privreda, uslovno rečeno, diskriminisana u odnosu na stranu, ali podrška za investiciju Industriji skroba "Jabuka" je pokazatelj da Vlada Srbije jednako podržava i domaće i strane investitore. Ministarstvo privrede podržalo je ovu fabriku za investicioni projekat automatizacija proizvodnih procesa u proizvodnji modifikovanih preželiranih skrobova. Vrednost ove investicije je oko 3,5 miliona evra- rekao je ministar Cvetković.

Istakao je da je industrijska proizvodnja u januaru 2024. u odnosu na isti mesec prethodne godine uvecana za 6,9%, čime je dostignut najviši obim industrijske proizvodnje koju je Srbija zabeležila u prethodne tri decenije.

-Zahvaljući odgovornoj politici Vlade Srbije, posebno u segmentu privrede, industrijska proizvodnja u 2023. veća je za 2,5% u odnosu na prethodnu godinu, a prerađivačka industrija 0,7%. Imajući u vidu globalne trendove, domaća industrija uspeva da odoli brojnim eksternim izazovima, što je pokazatelj određenog nivoa otpornosti, a proizilazi iz unapređenja njene tehnološke strukture i poboljšanog kvaliteta- objasnio je ministar Cvetković.

Ministar privrede je ukazao da je pozitivan trend prerađivačke industrije praktično započet od jula 2023. godine, od kada prosecni mesečni priraštaji proizvodnje zaključno sa januarom mesecom ove godine iznose 3,0%.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading