PREDLOG ZA OBAVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA DO KRAJA MESECA! Trajaće 3 meseca?

Autor:

Vesti

23.04.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predlog će uskoro biti predstavljen predsedniku Aleksandru Vučiću

PREDLOG ZA OBAVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA DO KRAJA MESECA! Trajaće 3 meseca?

Foto: ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, najavio je da će Vojska Srbije do kraja meseca dostaviti predsedniku države Aleksandru Vučiću procenu i predlog za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka. Takođe, biće predložen i model obaveznog služenja vojnog roka, zajedno sa dinamičkim planovima za stvaranje uslova za aktiviranje ove obaveze.

- GŠ VS razradio je više mogućih modela služenja vojnog roka, s jasno definisanim pozitivnim i negativnim efektima, uz uporednu analizu po prethodno definisanim kriterijumima, na osnovu čega je prepoznat i izdvojen optimalan model - rekao je Mojsilović za Politiku, povodom Dana Vojske Srbije 23. aprila.

General Mojsilović nije otkrio detalje predloga jer još nije dostavljen predsedniku Vučiću.

Istakao je da je za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka, što nije samo vojno pitanje, neophodan širi društveni konsenzus. Spekulisalo se da bi vojni rok mogao da traje tri meseca, što je predsednik Vučić predlagao pre skoro dve godine.

Predsednik Srbije čestitao Dan Vojske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije. 

- Poduhvat koji je Karađorđe započeo na Sretenje, Miloš je počeo da privodi kraju na Cveti. Ta dva najveća praznika srpske države sećaju nas na dve prve, burne decenije 19. veka. Ista veličanstvena generacija naših predaka uvela je Srbiju u moderno doba i slobodu - naveo je predsednik Vučić u čestitki.

Dodao je da u spomen na Cveti, to jest dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, a sećajući se, diveći se i klanjajući se senima ljudi koji su utemeljili obnovljenu srpsku državnost, mi danas sa ponosom i pijetetom prema svim generacijama naših vitezova, proslavljamo najveći vojni praznik - Dan Vojske Srbije.

Celu čestitku pročitajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading