MEĆAVA NAPRAVILA PROBLEM VOZAČIMA: Evo kakvo je stanje na putevima preko Zlatibora sada

Autor:

Vesti

24.03.2024

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putari su uložili nekoliko sati u borbi sa snežnom mećavom kako bi očistili puteve u Zlatiborskom okrugu.

MEĆAVA NAPRAVILA PROBLEM VOZAČIMA: Evo kakvo je stanje na putevima preko Zlatibora sada

Foto: RINA

Zahvaljujući trudu putara u Zlatiborskom okrugu, svi putni pravci su sada prohodni i čisti. Takođe je ukonjena i zabrana za šlepere preko Borove Glave. Ova akcija je omogućila vozačima da sigurno putuju i olakšala njihovo kretanje po putu.

U jednom trenutku je bilo kritično na Borovoj Glavi, jer je u kratkom vremenskom periodu na put napadalao oko 15 centimetara snega. Naše ekipe su se vrlo brzo angažovale, a šest kamiona čistilo je putne pravce - rekao je za RINU Alen Mušanović ispred Puteva Užice.

Tokom noći ekipe će sve vreme pratiti situaciju, a biće posipana i so na saobraćajnice.

- Najavljene su niske temperature, sto može na putevima da prouzrokuje poledicu. Mi ćemo da učinimo sve što je u našoj moći, ali svakako apelujemo i na vozače da iako je proleće na put ne kreću bez neophodne zimske opreme - dodao je Mušanović.

Snežne padavine na teritoriji Čačka nisu izazvale veće probleme, a svi putni pravci su prohodni. Ova situacija olakšava normalno odvijanje saobraćaja i omogućava bezbednije kretanje vozačima na tom području.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se u ponedeljak očekuje promenljivo oblačno i sveže, sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajne kiše, a na planinama snega. Kratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije. Na severu i istoku Srbije biće i vetrovito, sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom. Uveće i noću vedro.

U utorak ujutro u većem delu prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz. U toku dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada, a južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, naročito u košavskom području i na planinama. Po podne i uveče ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak.

U sredu i četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom. U sredu i dalje vetrovito, a slabljenje vetra se očekuje u četvrtak, kada će skrenuti na severozapadni pravac. Od petka do kraja meseca pretežno sunčano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading