SNEG PADA K'O BLESAV, ZLATIBOR ZAVEJAN! OVA mesta u Srbiji zatrpana, vozači ne mogu da mrdnu ni makac! (FOTO)

Autor:

Vesti

24.03.2024

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su u nultom stepenu angažovanja, putari su efikasno i brzo reagovali, organizujući dodatnu mehanizaciju kako bi se nosili sa naglim stvaranjem snežnog pokrivača.

SNEG PADA K'O BLESAV, ZLATIBOR ZAVEJAN! OVA mesta u Srbiji zatrpana, vozači ne mogu da mrdnu ni makac! (FOTO)

Foto: printskrin/zlatibor.rs/zlatiborlive

Tokom popodnevnih sati, jaka kiša u Zlatiborskom okrugu prešla je u susnežicu i sneg, a visina snežnog pokrivača već je oko 10 centimetara. Situacija na terenu je alarmantna, sa vozačima zaglavljenim pored puta zbog nedostatka adekvatnih guma za vožnju po snegu.

Na teren su odmah upućene mašine užičkih “Puteva” kako bi se održala prohodnost svih deonica na teritorijama Čajetine i Bajine Bašte. Zbog jakog intenziteta snega, uvedena je zabrana saobraćaja za teretna vozila od Sevojna ka Borovoj Glavi, a putari su angažovali dodatnu mehanizaciju kako bi se saobraćajnice održale prohodnim, prenosi RINA.

Reakcija putara

Iako su u nultom stepenu angažovanja, putari su efikasno i brzo reagovali, organizujući dodatnu mehanizaciju kako bi se nosili sa naglim stvaranjem snežnog pokrivača. Na terenu je trenutno šest kamiona, a planira se angažovanje još dodatne mehanizacije ukoliko bude potrebno.

Posledice na voćnjacima

Sneg nije zaobišao ni ostatak Zapadne Srbije, a vrhovi planine Kablar kod Čačka takođe su se zabeleli. Meštani kablarskih sela izražavaju zabrinutost za voćnjake, posebno voćare koji uzgajaju trešnje i majsko voće, jer nagli sneg i mogući mraz mogu imati ozbiljne posledice na useve.

Situacija u Bosni i Hercegovini

U susednoj Bosni i Hercegovini, najviše snega palo je u Sarajevu, a zatim u Višegradu, stvarajući slične probleme kao i u Zlatiborskom okrugu. Ova neočekivana promena vremena izazvala je iznenađenje među lokalnim stanovništvom, pokazujući koliko su vremenski uslovi nepredvidivi i promenljivi.


Neočekivani prelazak kiše u susnežicu i sneg izazvao je ozbiljne probleme u Zlatiborskom okrugu, sa posledicama koje se osećaju kako na putnim pravcima, tako i na voćnjacima. Hitna reakcija putara i nadležnih službi ključna je za očuvanje prohodnosti i zaštite useva od mogućih posledica ovog vremenskog šoka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading