SAMO ŠTO NAS NIJE SASTAVILO NEVREME! Meteorolog ukazao na OVA dva dela Srbije koja su na UDARU pljuskova, ponegde će pasti i sneg!

Autor:

Vesti

16.03.2024

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema Đurićevim prognozama, do kraja dana se očekuju lokalni pljuskovi na severu i zapadu zemlje.

SAMO ŠTO NAS NIJE SASTAVILO NEVREME! Meteorolog ukazao na OVA dva dela Srbije koja su na UDARU pljuskova, ponegde će pasti i sneg!

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Meteorolog Đorđe Đurić izdao je najavu vremena za naredne dane, ističući da se očekuju promenljive vremenske prilike širom Srbije.

Pljuskovi i grmljavina

Prema Đurićevim prognozama, do kraja dana se očekuju lokalni pljuskovi na severu i zapadu zemlje, dok će ostali predeli biti suvi. Maksimalne temperature kretaće se od 12°C na severozapadu do 18°C na jugoistoku, dok će Beograd imati 16°C. U večernjim satima, očekuje se jače naoblačenje praćeno kišom i pljuskovima, koji će zahvatiti zapadne i jugozapadne predele, a tokom noći i ostatak Srbije, prenosi Telegraf.

Kiša i sneg

U narednim danima, kiša će zahvatiti sve predele Srbije, a vetar će se okrenuti na severozapadni. Prognozira se da će većina predela dobiti između 5 i 15 milimetara kiše po kvadratnom metru, dok bi na zapadu i jugozapadu moglo pasti i više od 20 mm. Na planinama iznad 1.500 metara nadmorske visine očekuje se i sneg.

Promenljivo vreme

U nedelju će se oblačna i padavinska zona sa kišom premeštati ka jugu, pa se očekuje prestanak padavina i razvedravanje. Maksimalne temperature biće od 12 do 18°C, dok se minimalna jutarnja temperatura u Beogradu neće spuštati ispod 10°C. U ponedeljak će biti suvo, sa tek ponekom pojavom slabe kiše, dok se novo pogoršanje vremena očekuje u utorak.

Hladno vreme

Sreda i četvrtak doneće razvedravanje, ali veoma hladno jutro, uz mogućnost pojave slabog mraza, što bi moglo biti opasno po poljoprivredne kulture. Sledeći petak i vikend donose otopljenje, sa temperaturama iznad 15°C.


Kao zaključak, prognoze ukazuju da će maksimalne temperature u narednom periodu uglavnom biti iznad prosečnih vrednosti za sredinu marta u Srbiji, obećavajući toplije dane u bližoj budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading