NOVA PREVARA KRUŽI SRBIJOM! Stigne vam poruka, a onda...

Autor:

Vesti

07.03.2024

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deset godina imamo konstantno talas organizovanih prevara putem pošiljki i uglavnom iza njih stoji isti tim ljudi, kažu stručnjaci.

NOVA PREVARA KRUŽI SRBIJOM! Stigne vam poruka, a onda...

Foto: pixabay.com

Nedavno, pojedini stanovnici Srbije su ponovno počeli primati SMS poruke koje navodno dolaze od "Pošte" i odnose se na preuzimanje pošiljke. Dok je nekima poruka stigla na srpskom, drugi su istu poruku dobili na španskom, italijanskom, i engleskom jeziku.

U stvari, od primaoca se u tim porukama traži da potvrde adresu za dostavu pošiljke, ali zapravo je reč o novoj prevari sa ciljem da se primaoci prevare.

- Dostava vašeg paketa je obustavljena zbog nedostatka broja ulice u paketu. Proverite i ažurirajte tačnu adresu. Kliknite na gornju vezu da biste ažurirali ili kopirali url iznad da biste otišli na Gugl pretraživač da biste izvršili izmene - glasi sadržaj poruke.

Podsećamo, "Pošta Srbije" je nedavno upozorila građane da obrate pažnju na broj sa kojeg dolazi poruka. Naglasili su da se već neko vreme nalaze na meti prevaranata koji se, koristeći logo i ime kompanije, trude da pridobiju brojeve kartica i sigurnosne kodove radi prisvajanja novca.

- Deset godina imamo konstantno talas organizovanih prevara putem pošiljki i uglavnom iza njih stoji isti tim ljudi. Recimo, jedna od prevara je kada neko pozove iz nekog kol centra i ponudi vam da budete srećni dobitnik besplatnog poznatog proizvoda i jedino što treba da uradite je da pokrijete troškove slanja tog proizvoda iz Slovenije, što košta 10 evra.

U pitanju su uvek poznati proizvodi čija je cena osetno veća, a na kraju ono što dobijete je takav proizvod ali falsifikat - ukazao je za RTS Nenad Bumbić iz Zaštite potrošača.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading