MUŠKARCI OPREZ! OVAJ UREĐAJ TOKOM ZIME UNIŠTAVA TESTISE! Stručnjaci upozoravaju: Odmah ga isključite ako želite da sačuvate PORODIČNE DRAGULJE!

Autor: Sanja Boanović

Vesti

13.01.2024

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugotrajno izlaganje toploti može oštetiti spermatozoide.

MUŠKARCI OPREZ! OVAJ UREĐAJ TOKOM ZIME UNIŠTAVA TESTISE! Stručnjaci upozoravaju: Odmah ga isključite ako želite da sačuvate PORODIČNE DRAGULJE!

Foto: Shutterstock

Doktori su izdali upozorenje muškarcima da isključe grejače sedišta u automobilima, posebno tokom zimskih meseci, kako bi sačuvali plodnost. Uređaji za grejanje sedišta, koji su popularni u hladnim uslovima, mogu povećati temperaturu testisa, što može imati negativan uticaj na proizvodnju sperme.

Profesor Alan Pejsi sa Univerziteta u Mančesteru naglašava da zagrevanje testisa može smanjiti proizvodnju sperme, i savetuje muškarcima da isključe grejače sedišta tokom vožnje.

Drugi stručnjaci sugerišu da povremena i kratkoročna upotreba grejača sedišta ne bi trebalo predstavljati ozbiljan problem. Međutim, dugotrajno izlaganje toploti može oštetiti spermatozoide, smanjujući šanse za uspešnu oplodnju jajeta.

Foto: Shutterstock

Sedišta

Studija iz Harvarda prošle godine pokazala je da zanimanje takođe može uticati na brojnost spermatozoida, pri čemu radnici koji se bave fizičkim poslovima imaju veći broj spermatozoida u poređenju sa onima koji rade u kancelarijama.

Nedavno otkriće tima iz Švajcarske ukazuje da česta upotreba mobilnih telefona, preko 20 puta dnevno, može dovesti do smanjenja broja spermatozoida za 21%. Stoga, stručnjaci preporučuju smanjenje izloženosti toploti i drugim faktorima koji mogu uticati na plodnost radi očuvanja reproduktivnog zdravlja muškaraca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading