DOČEK OD 100 DO 7.000 EVRA: Agencije prodale i do 50 odsto novogodišnjih aranžmana

Autor:

Vesti

28.11.2023

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveće interesovanje za evropske gradove i destinacije autobusom.

DOČEK OD 100 DO 7.000 EVRA: Agencije prodale i do 50 odsto novogodišnjih aranžmana

Foto: ST/N. PANČIĆ

Turističke agencije prodale su od 30 do 50 odsto novogodišnjih aranžmana u inostranstvu, a veća tražnja očekuje se nakon 10. decembra. Najveće interesovanje je za evropske gradove i destinacije u okruženju, koje uključuju i autobuski prevoz.

Ovo u razgovoru za Novosti navodi direktor JUTA Aleksandar Seničić, ističući da prodaja ide dobro i da je na nivou prošle godine, kao i da veća tražnja uvek počne kada padne sneg.

Kako navode organizatori putovanja, cene su raznolike, pa tako u ponudi ima novogodišnjih aranžmana sa autobuskim prevozom za Ohrid, Trebinje, Istanbul, Solun i Temišvar, od 140 do 180 evra po osobi, za dva do tri noćenja, a ukupno od pet do šest dana. Za one koji imaju mogućnost da uživaju u luksuzu, popularna destinacija je Dubai, navode Novosti.

Za to zadovoljstvo, koje uključuje putovanje avionom i šest noćenja, treba izdvojiti od 1.500 evra, pa do 6.700, u zavisnosti od kvaliteta hotela, pozicije sobe i pogleda.

- Najtraženiji su evropski gradovi i destinacije u okruženju - kaže Seničić i dodaje:

- Uvek su zanimljive i one destinacije gde Nova godina može da se poveže sa skijanjem. Kada su u pitanju autobuski aranžmani, onda su najtraženiji Ohrid, Skoplje, Istanbul, Solun, Atina, Temišvar, Prag, Berlin i severna Italija. U Republici Srpskoj Trebinje i Jahorina, a u Crnoj Gori Obala i Kolašin.

Što se tiče avionskih aranžmana, kako dodaje, najviše interesovanja je za Atinu, Istanbul, Berlin, Bolonju, Milano, Rim, Kipar, Maltu, Egipat, Tunis, Malagu, Valensiju, Madrid, Lisabon.

Kako ističe, uvek su zanimljivi Pariz i London.

On navodi da su, od luksuznih aranžmana traženi Ujedinjeni Arapski Emirati, odnosno Abu Dabi, Dubai, a da su popularni i Tanzanija i Zanzibar.

Kada je reč o aranžmanima sa autobuskim prevodom, za tri noćenja u Atini, a ukupno šest dana, treba izdvojiti od 190 do 280 evra, a za Prag, od 200 do 270. Za one koji žele da spoje Novu godinu i skijanje, odlazak na Jahorinu, za pet noćenja, a šest dana, kreće se od 280 do 320 evra po osobi. Za kraći boravak se može naći i ponuda od 80 do 100 evra, za Budimpeštu, Temišvar ili Ohrid, koja obuhvata jedno ili dva noćenja. 

Petodnevni aranžmani sa avionskim prevozom za Atinu i Istanbul, koštaju od 460 do 600 evra, a za Rim, Pariz, Madrid i Lisabon, od 690 do 900 evra.

Prema Seničićevim rečima, turističke agencije su planirale da ponude pet odsto više novogodišnjih aranžmana nego lane. Međutim, sada su cene više, pa je pitanje da li će sve to da se proda, ali, kako dodaje, svakako će biti na nivou kao prošle godine.

Ukoliko građani ranije uplaćuju aranžman, a ne žele da brinu da će u slučaju nekih nepredviđenih okolnosti i otkazivanja putovanja plaćati penale, zdravstveno osiguranje, treba da imaju i osiguranje od otkaza putovanja.

Iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija savetuju putnike koji idu na skijanje da provere da li zdravstveno osiguranje koje su uplatili pokriva i povrede na skijanju.

Za žurku u restoranu doplata

Putnici treba da imaju u vidu da cena uglavnom ne uključuje organizovani doček Nove godine. To se dodatno plaća, kao i repriza, ili odlazak na neke druge žurke u tom periodu. Osim toga, mnogi restorani i klubovi sa cenovnikom za doček izlaze u decembru. Na većini putovanja ima mogućnosti da se novogodišnja noć provede na trgovima, a programom je obuhvaćen obilazak zanimljivih lokacija i kulturnih znamenitosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading