OBELEŽAVA SE PRAZNIK PRAVE LJUBAVI! Veruje se da će se danas spojiti SRODNE DUŠE - ako pred spavanje uradite OVO! (FOTO)

Autor:

Vesti

18.11.2023

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučili su se za život u manastirima na planini Puplion, gde su se posvetili molitvi i duhovnom životu.

OBELEŽAVA SE PRAZNIK PRAVE LJUBAVI! Veruje se da će se danas spojiti SRODNE DUŠE - ako pred spavanje uradite OVO! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Prepodobnomučenik Galaktion i Epistima su bili dvoje hrabrih i predanih hrišćanskih mučenika koji su svoj život posvetili Bogu i ljubavi prema Njemu. Njihova priča je ispunjena teškim iskušenjima, ali i neverovatnom ljubavlju koja je prevazilazila sve granice.

Rođeni su u gradu Edesi u Fenikiji, današnjoj oblasti Libana, Izraela i Sirije, u porodicama koje su verovali u poganske bogove. Međutim, njihova sudbina se izmenila kada je Galaktion izgubio majku, a otac mu je izabrao Epistimu za suprugu. Mladić nije želeo da se oženi, niti da vodi svetovni život, već je želeo da se posveti Bogu i životu u manastiru. Zato je Epistimu savetovao da se krsti i zajedno sa njim postane monahinja.

Foto: Tanjug-AP


Odlučili su se za život u manastirima na planini Puplion, gde su se posvetili molitvi i duhovnom životu. Njihova ljubav je bila jaka i čista, iako su se retko viđali jer su živeli u odvojenim manastirima. Ali, duhovna ljubav ne zavisi od fizičkog susreta, već je to nešto što prevazilazi telo i dušu.

Međutim, njihov miran život je prekinut kada je počeo veliki progon hrišćana. Galaktion je bio išiban, dok je Epistima gorko plakala, zbog čega je i ona kažnjena. Na kraju su im odsekli udove i glave. Ipak, njihova ljubav je bila jača od smrti, a njihove molitve su i danas od velikog značaja za sve one koji veruju u pravu ljubav.

Danas se Galaktion i Epistima smatraju zaštitnicima svih ljudi koji vole – bilo da je to bratska, sestrinska, prijateljska, telesna ili duhovna ljubav. Njihov život je dokazao da ljubav uvek pobeđuje i da ništa ne može da je ugasiti ako je iskrena i čista.

Postoji i verovanje da je na današnji dan moguće otkriti ko nam je suđena srodna duša. Pre spavanja, treba izgovoriti molitvu koju su izgovarali i Galaktion i Epistima, i osoba koju sanjate je možda vaša srodna duša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading