NEĆE ONI NIĐE! Bravica na kavezu sa lavovima u Zoološkom vrtu digla Borane na noge - OGLASIO SE I DIREKTOR! (FOTO)

Autor:

Vesti

07.11.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slika rasklimane reze koja čuva kaveze sa lavovima u Zoološkom vrtu u Boru zabrinula je građane.

NEĆE ONI NIĐE! Bravica na kavezu sa lavovima u Zoološkom vrtu digla Borane na noge - OGLASIO SE I DIREKTOR! (FOTO)

Foto: shutterstock

Kavez sa lavovima u Borskom zoološkom vrtu ovih dana bio je glavna tema društvenih mreža. Nakon što su na Reditu osvanule brave koje se drže na dva samourežuća šrafa, nastala je panika i postavilo se opravdano pitanje - da li smo u istom sigurni?

- Kao da je u pitanju pilićarnik. Na drugoj slici je drugi kavez sa lavovima zaključan kineskim katancem od 200 dinara. Ja baš volim da idem u ovaj Zoo vrt, ali me je u poslednje vreme strah da odem zbog ovoga što sam primetio još pre 6 meseci, a uslikao sam tek danas - piše.

 

 

Ovaj samorezac može da se otkine ručno šrafcigerom kad malo jače zavrneš...Mogu misliti kad životinja rokne u žicu, al' će da razvali - jedan je od komentara koji ovo osuđuju, ali ima i onih koji su drugačijeg mišljenja.

Dobro, lav nije dinosaurus pa da može da razvlali ovo. Namesti isto ovako, pa probaj da razvališ. Ne kažem da ne može, ali treba snaga za ovo - takođe je još jedan od komentara.

Ipak, blagi osećaj straha nakon ovakvih fotografija ipak se oseća. 

Neće lavovi niđe!

I kao u popularnom video-klipu, od direktora Zoološkog vrta Bor Darko Dragijević dobili smo uverenje da zveri neće izaći iz kaveza.

Kao i obično, opet je iz konteksta izvučeno i uslikan je samo DEO koji može da se kritikuje. U prilogu Vam šaljem kompletnu ogradu kako bi ste razumeli moj odgovor. Fotografija nije autentična u potpunosti, opet ponavljam, jer nije slikana cela pomoćna kapija. U sklopu svakog kaveza za zveri postoji i manji kavez, tzv.kavez za preterivanje, u kom se zveri zatvaraju prilikom čišćenja samog kaveza, hranjenja jedinki ili bilo kog drugog rada sa njima. Naravno da je dobrobit životinja kao i nivo bezbednosti na maksimalnom nivou. Kao javno preduzeće koje ima specifično poslovanje upravo zbog toga jer radimo sa životinjama, podležemo mnogobrojnim kontrolama. Takođe smo u obavezi da radimo po mnogim zakonima i pravilnicima i sa zadovoljstvom mogu reći da ispunjavamo sve zakonompropisane norme - navodi se u odgovoru koji name je dostavio direktor JP Zoološki vrt Bor.

Republika

Foto: Ustupljene fotografije

Fotografija kaveza sa lavovima koju je ustupio Zoološki vrt Bor

Dragijević napominje i da su vrata u skorije vreme otvorena sa gornje strane kaveza kako bi se, ukoliko se ukaže prilika, lakše pristupalo lavovima, budući da su u pitanju starije jedinke.

- I ovo govori da šta god radimo, radimo isključivo za dobrobit naših jedinki. Čak i da ne postoje katanci koji se jasno vide na fotografijama koje Vam šaljem u prilogu, zaista je neverovatno da bilo ko može da pomisli da bi lavovi koji su u tom kavezu mogli da protnu svoju po anatomiji veliku šapu kroz okvir dimenzija svega 5 puta 5 centimetara i da otvore rezu? - pita se.

On dodaje i da za 12 godina, koliko postoji ovaj zoološki vrt, nikada nije bilo incidenata ovakvog tipa.

Smršale životinje

Upravo ovaj zoološki vrt nedavno je dospeo u žižu javnosti zbog fotografija koje su se pojavile na društvenim mrežama, a na kojima su se videle mršave i izgladnele životinje.

Pre svega, javnost je bila zabrinuta zbog jelena kome su se ocrtavala rebra.

Jelenima je sada vreme parenja, i nakon dužeg perioda dovedena mu je ženka. On stalno juri za njom, riče i jede normalno, ali zbog godina je izgubio na težini jer u vreme parenja jeleni ne obraćaju pažnju na  hranu koje ima dovoljno - rekao je medijima tada Dragijević.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading