JEZIVE SLIKE IZ ZOO VRTA U BORU: Izgladnele životinje, jelenu se oslikavaju rebra! OBJAŠNJENJE DIREKTORA ZAPREPAŠĆUJUĆE!

Autor:

Vesti

22.08.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slike iz zoološkog vrta u Boru zaprepastile su javnost.

JEZIVE SLIKE IZ ZOO VRTA U BORU: Izgladnele životinje, jelenu se oslikavaju rebra! OBJAŠNJENJE DIREKTORA ZAPREPAŠĆUJUĆE!

Foto: Titkok/gladnozaomladinu

Fotografije koje se proteklih dana šire društvenim mrežama, a koje oslikavaju surovost prema životinjama u Zoološkom vrtu Bor, uznemirile su javnost.

Naime, slika izgladnelog jelena, tigra, ali i drugih životinja podigle su ogromnu prašinu i dok ljudi s nevericom gledaju u kakvim uslovima borave nedužne životinje, spekulisalo se i o tome da bi nadležni zbog ovoga trebalo da snose krivičnu odgovornost. 

Zbog celokupne situacije, u vanrednoj poseti Zoološkom vrtu u Boru juče je bila veterinarska inspekcija, koja je došla u pratnji policije, a ovim povodom oglasio se i direktor JP Zoološki vrt Darko Dragijević koji je rekao da je sedamnaestogodišnji jelen u ,,dobrom stanju i kondiciji", kao i da nikada nije bio bolestan.

 

 

- Jelenima je sada vreme parenja, i nakon dužeg perioda dovedena mu je ženka. On stalno juri za njom, riče i jede normalno, ali zbog godina je izgubio na težini jer u vreme parenja jeleni ne obraćaju pažnju na  hranu koje ima dovoljno - rekao je Dragijević.

Njegove reči potvrdio je i veterinar iz Bora Branislav Ivanić.
- Sa jelenom je sve u redu, ali je u pitanju jurnjava za ženkom. Da je bolestan i izgladneo, niti bi mogao da trči, riče niti da jede, a on jede normalno - objašnjava Ivanić.

Podsetimo da su na društvenim mrežama objavljene fotografije izgladnelih životinja, među kojima i slika jelena kome se ocrtavaju rebra, a u mnoštvu komentara dominira pitanje da li se o životinjama u Javnom preduzeću Zoo vrt vodi dovoljno brige.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Бор Боранин

23.08.2023 13:05

Zoo vrt u Boru danima zavređuje pažnju građana i novinara. O stanju životinja neću ništa reći, već iznosim svoj stav. Naime idejni tvorac zoo vrta u Boru je B. S. zvani Sosa. Treba njega zadužiti za brigu o životinjama, a stavitiga da spava sa majmunima, jer nije on bolji, već gori od majmuna, a da se hrani zajedno sa svinjama. To bi bilo za Sosu premija.