NAJBOLJE SU ONE KARIJERE KOJE SU SE SAME GRADILE: Ministarka Grujičić uručila ugovore o radu najboljim diplomcima medicine! (FOTO)

Autor:

Vesti

26.10.2023

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 2018. godine do danas zaposleno je 911 doktora i 1.750 medicinskih sestara.

NAJBOLJE SU ONE KARIJERE KOJE SU SE SAME GRADILE: Ministarka Grujičić uručila ugovore o radu najboljim diplomcima medicine! (FOTO)

Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić uručila je ugovore o radu za stotinu najboljih diplomaca medicinskih fakulteta pet državnih univerziteta u Srbiji, u okviru Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta "100 najboljih". 
 
Ministarka Grujičić je poručila da diplomcima želi da od najboljih stotinu studenata medicine postanu i najbolji specijalisti.

- Moje iskustvo pokazuje da su najbolje one karijere koje su se same gradile, a ne one koje je neko proračunato gradio. Postajete lekari u zemlji koja nije bogata, u narodu koji muče mnoge bolesti i u vremenu kada niko nije siguran da će biti samo civilni lekar - istakla je prof. Grujičić na svečanosti dodela ugovora u Palati Srbija.

 
Ona je rekla je da mladi diplomci moraju biti svesni da je biti lekar profesija, poziv i misija, koja u središte stavlja pacijenta, a ne njih same.

U ime najboljih, obratili su se diplomci Univerziteta u Novom Sadu Dragan Turanjanin i Univerziteta u Prištini Milica Tomašević, koji su izrazili zahvalnost svima koji su doprineli njihovom uspehu.


- Ovaj uspeh nije samo naš, hvala svima koji su pomogli na ovom putu. Hvala svim lekarima i medicinskim sestrama koji su imali razumevanje za nas i sa nama nesebično delili znanja i iskustva - rekao je Turanjanin, čiji je prosek 10.
 
Svečanosti dodele ugovora o radu prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.
 
Zahvaljujući ovom programu koji je pokrenuo predsednik Republike Srbije g. Aleksandar Vučić, od 2018. godine do danas zaposleno je 911 doktora i 1.750 medicinskih sestara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading