I BOGATI PLAČU! HIT PRIČA IZ HRVATSKE: Miškoviću SLUPALI JAHTU od 1,7 miliona evra 10 minuta pre nego što je trebalo da je proda

Autor: M. J. - E. S. T.

Vesti

25.10.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapetan udario u stene na samo 100 metara od marine u kojoj je kupac trebalo da je preuzme. Šteta je ogromna.

I BOGATI PLAČU! HIT PRIČA IZ HRVATSKE: Miškoviću SLUPALI JAHTU od 1,7 miliona evra 10 minuta pre nego što je trebalo da je proda

Foto: ST/Vladimir Lukić, ATA Images

Gotovo čitavu deceniju je Marko Mišković pokušavao da proda svoju "Crnu mambu", luksuznu jahtu, vrednu oko 1,7 miliona evra. Sin jednog od najbogatijih Srba Miroslava Miškovića taman kad je pomislio da mu se posrećilo, doživeo je neverovatan peh, bukvalno pred samu prodaju.

Naime, kako saznaje Republika, mlađi Mišković je konačno našao kupca za plovilo "sunseeker82" i delovalo je da je posao završen, ali...

Luksuz na talasima

- model: sunseeker predator 82

- ime: "Crna mamba"
- dužina: 24,97 metara
- širina 6 metara
- gaz 1,72 metra
- motori MAN 2
- broj kabina 4
- broj članova posade 3
- broj gostiju 8

ZASPAO U LOŠ ČAS

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Marko Mišković

- Marko tu jahtu godinama drži usidrenu u marini na Hvaru, a još od 2014, kada su njegovom ocu poslovna kola krenula nizbrdo, želi da je proda zbog preskupog održavanja. Nedavno se pojavio zainteresovani tajkun koji je doputovao u Hrvatsku da vidi plovilo koje mu se dopalo na prvi pogled. Letimično ju je pogledao, video da je u perfektnom stanju i odmah iskeširao 15 odsto kapare - kaže naš izvor.

Po običaju, popili su po piće u ime dogovora i za 11 časova sutradan zakazali termin kod notara gde je trebalo da se potpiše kupoprodajni ugovor i isplati ostatak novca na obostrano zadovoljstvo.

- Međutim, desila se prava katastrofa. Iz još nepoznatih razloga, kapetan koji je jahtu trebalo da doveze do marine gde je kupac trebalo da je preuzme zaspao je usred vožnje i luksuzno plovilo se nasukalo na stene nepunih 100 metara od odredišta. Kada je video šta je uradio, čoveku je pozlilo, pa su i lekari imali posla. Malo je falilo da se isto desi i prodavcu kada je shvatio kolika je šteta - otkriva naš sagovornik.

Volele je poznate lepotice

Marko Mišković je "Crnu mambu" pazario 2006. i za nju izvojio čak četiri miliona evra. Jedno vreme je bila usidrena u Atini, ali joj je baza uglavnom bila u uvali Palmižana na Hvaru. Hrvatski mediji su spekulisali da je brod prodao jednom ruskom tajkunu i već uzeo kaparu, ali je očigledno da ni od toga nije bilo ništa.
Ova jahta je inače bila jedna od glavnih zvezda estradnih rubrika jer je Miškovićev sin na njoj viđan s poznatim lepoticama.

POPRAVKA GODINU DANA

Republika

Foto: ATA Images

Miroslav Mišković

On dodaje da je posao, naravno, propao:

- Havarija je takva da će popravka trajati minimum godinu dana i koštaće ko Svetog Petra kajgana. Na sve to, mlađi Mišković mora da vrati i kaparu. Ta jahta kao da je ukleta.

Kada je pre devet godina rekao prijateljima da planira da proda svoju mezimicu, kako ju je zvao, svi su bili iznenađeni. To je, kažu, mesto koje za Miškovića ima emotivnu vrednost jer je godinama na nju bežao da se odmori i izoluje od svega.

- Teško mu pada što je prodaje, ali je njeno održavanje skupo, kao i mesto gde je tokom čitave godine usidrena. Ove godine je čak nije ni koristio, tako više nema razloga da izdvaja ogromne sume novca za njeno održavanje - pisali su mediji 2014, ne sluteći da će prodaja preko jednog specijalizovanog hrvatskog sajta toliko potrajati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Solo

26.10.2023 01:17

Miskoivici kao i vecina vojvodjanskih Politicara surije i letuje samo u hrvatsko pa nije ni cudno sto rade protiv zemlje samo za licni interes...Mnogo smo dopustili ovakvim ljudima da tajno razobliciju Srbiju bez ikakvih konsekvencija po njima..a Zakon i nase Sudije sve je to zapakovano u opasnu korupciju i mito kojeg nemozemo nikako da iskorenimo..

SOLO

29.02.2024 16:08

Ahh..sta je to za Miskovice ..popravka od 200.000 evrica kad zaradjuju mesecno Milone evra muljajuci sa Opozicijom..