LJUDI, U ŠTA GLEDATE? ZBOG MOBILNIH TELEFONA PLJUŠTALE KAZNE! U kratkom vremenskom periodu PROCESUIRAN ogroman broj pešaka i vozača!

Autor:

Vesti

18.10.2023

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 40000 vozača i 4.000 pešaka suočava se s posledicama nepažnje u saobraćaju!

LJUDI, U ŠTA GLEDATE? ZBOG MOBILNIH TELEFONA PLJUŠTALE KAZNE! U kratkom vremenskom periodu PROCESUIRAN ogroman broj pešaka i vozača!

Foto: pixabay.com

Saobraćajna policija izrekla je impresivan broj kazni tokom akcije "Fokus na Putu", zbog nepropisne upotrebe mobilnih telefona koji su jedan od glavnih uzroka saobraćajnih nesreća i audio uređaja.

Više od 40000 vozača i 4.000 pešaka suočava se s posledicama nepažnje u saobraćaju, piše pink.rs.

Dejan Stević, iz Uprave saobraćajne policije rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova preko 20 puta u medijima najavilo akciju.

- Naš cilj je bio da preventivno negde utičemo na sve učesnike u saobraćaju i da zaista shvatimo koliko je fokus pažnje jako važan, odnosno centralni element bezbednosti. Kad je sama akcija u pitanju, možemo da kažemo, pitali ste da li smo zadovoljni, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova je najzadovoljniji kada spreči štetnu posledicu pre nego što nastane a ono što volimo da kažemo, jeste da je bolje sprečiti jednu nezgodu, nego napisati hiljade kazni - rekao je Stević.

Foto: shutterstock

Saobraćajna policija

Procesuirno preko 40 hiljada vozača i oko 4 hiljade pešaka.

- Od početka godine, zbog nepropisne upotrebe mobilnog telefona u toku vožnje, procesuirali smo preko 40 hiljada vozača i oko 4 hiljade pešaka. Tokom same akcije, za nepropisnu upotrebu mobilnih telefona, procesuirano je oko 7 hiljada vozača, pazite, to je za 7 dana, i oko 700 pešaka. Ono što još moram da napomenem, zašto su ove akcije bitne i koliko utiču zaista na bezbednost svih nas, jeste da smo ovom prilikom otkrili 15 hiljada ostalih prekršaja, 22 osobe smo pronašli za kojima se tragalo, i otkrili 16 krivičnih dela - istakao je Stević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading