SLETEO JOŠ JEDAN AVION IZ TEL AVIVA: Er Srbija uspešno evakuisala naše građane!

Autor:

Vesti

13.10.2023

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Troškove leta snosi Vlada Severne Makedonije.

SLETEO JOŠ JEDAN AVION IZ TEL AVIVA: Er Srbija uspešno evakuisala naše građane!

Foto: Uroš Mitrović

Avion Er Srbije koji je iz Tel Aviva evakuisao građane Severne Makedonije, Srbije i Crne Gore, sleteo je danas na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u 17.08 časova.

Avion je iz Tel Aviva poleteo u 16.20, objavljeno je na sajtu beogradskog Aerodroma.

U avionu Er Srbije ukupno je bilo 133 putnika, u najvećem broju građana Severne Makedonije, kao i jedan broj državljana Srbije i Crne Gore. Avion je prethodno sleteo u Skoplje.

Dušan Vujović, otpravnik poslova ambasade Srbije u Izraelu, izjavio je pre polaska aviona iz Tel Aviva da su ukrcani svi putnici.

- Želim vam sve najbolje i pozdravljam vas ispred ambasada Srbije i Severne Makedonije, konzulata Crne Gore i ambasade Albanije, od dragih kolega koji su sve organizovali. Prvo letite do Skoplja, posle do Beograda. Čuvajte se i nadam se da se vidimo u boljim vremenima. Svako dobro - rekao je Vujović, dok su putnici uzvikivali "Živela Srbija".

Avionom su evakuisani putnici koje su druge avio kompanije ostavile, bez mogućnosti da se vrate kući.

Vujović je rekao da su na tom letu 43 naša državljanina.

- Od početka ratnog stanja u Izraelu Er Srbija je imala četiri redovna leta. Takođe, sa dva repatrijaciona leta. Sa prvim repatrijacionim i ovim sada više od 700 naših ljudi je prebačeno u Beograd. Er Srbija nastavlja da leti u ovim uslovima - rekao je on.

Ambasada Srbije je takođe je od početka činila sve što je u njenoj moći, dodao je on i istakao da naše državljane informiše i nastavlja da radi sa svim državljanima koji žele da napuste Izrael ili koji žele da ostanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading