DECA U BARAJEVU KONAČNO U ŠKOLSKIM KLUPAMA, A EVO GDE JE DEČAK-NASILNIK! Nije uspeo pokušaj da ima ličnog pratioca - a da li je nova odluka pravo rešenje?

Autor:

Vesti

11.10.2023

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca su napokon jutros krenula u školu, a večeras će na roditeljskom sastanku biti sopšteno i zvanično da je taj problematični dečak ispisan.

DECA U BARAJEVU KONAČNO U ŠKOLSKIM KLUPAMA, A EVO GDE JE DEČAK-NASILNIK! Nije uspeo pokušaj da ima ličnog pratioca - a da li je nova odluka pravo rešenje?

Foto: shutterstock

Vršnjačko nasilje

Učenici jednog razreda osnovne škole u Barajevu nisu ušli četiri sedmice u učionice, jer nisu više ni oni ni njihovi roditelji mogli da trpe nasilje jednog đaka. Napokon su jutros krenuli, a večeras će na roditeljskom sastanku biti sopšteno i zvanično da je taj problematični dečak ispisan i prebačen u jednu školu na Voždovcu.

- Iz škole su nas obavestili da je krajnje alarmantna situacija razrešena i da će taj đak koji je terorisao ceo razred, tukao ih, davio, sada promenio školu. Zbog toga smo odlučili da se naša deca jutros vrate u klupe. Obratiće nam se iz uprave zvanično večeras - kaže jedan otac za Kurir.

Podsetimo, početkom ove godine, škola u Barajevu imala je problema sa jednim od učenika, kada je zbog njegovog maltretiranja jedan đak završio u bolnici.

Roditelji su nakon toga povukli decu iz škole. Naime, bilo je više pokušaja da se problem reši, ali prema rečima sagovornika, majka tog učenika je odbijala saradnju. 

Pre nekoliko dana je direktor saopštio da je majka pristala da maloletnik ima ličnog pratioca koji bi bio uz njega na nastavi i na odmorima. Međutim, zbog unapred zakazanih obaveza ta osoba nije mogla odmah da pristupi poslu, pa je došlo do odlaganja.

U međuvremu, su tražena dodatna rešenja i na kraju je odlučeno sa njegovim roditeljima da je najbolje za sve da nastavak njegovog školovanja bude u školi koja je specijalizovana za ovakve slučajeve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading