U ZNAK SEĆANJA NA MLADOG PIJANISTU TRAGIČNO NASTRADALOG U RIBNIKARU: Raspisan konkurs za memorijalno takmičenje "Andrija Čikić" - traje do 22. oktobra

Autor:

Vesti

29.09.2023

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na konkurs, koji se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije, mogu da se prijave deca od 10 do 18 godina.

U ZNAK SEĆANJA NA MLADOG PIJANISTU TRAGIČNO NASTRADALOG U RIBNIKARU: Raspisan konkurs za memorijalno takmičenje "Andrija Čikić"  - traje do 22. oktobra

Foto: Promo

Kolarčeva zadužbina je raspisala poziv za učešće na Memorijalnom takmičenju za najbolje mlade kompozitore "Andrija Čikić" u znak sećanja na mladog pijanistu i kompozitora, tragično stradalog u maju ove godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Na konkurs, koji se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije, mogu da se prijave deca od 10 do 18 godina sa jednom kompozicijom za klavir ili bilo koji drugi harmonski instrument, u trajanju od dva do pet minuta.

Konkurs je otvoren do 22. oktobra 2023, a propozicije takmičenja su dostupne na sajtu Kolarčeve zadužbine.

Andrija Čikić je rođen 5. marta 2009. godine u Beogradu. Interesovanje za muziku je pokazivao od najranijeg detinjstva, a klavir je svirao od šeste godine.

Dobitnik je više prvih nagrada na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima, kao i dobitnik specijalne nagrade za izvođenje kompozicije "Burgmuller Etude D-dur" 2019. godine. Nastupao je na više koncerata i učestvovao na međunarodnom takmičenju VIRTUOZI V4+, SVIRAMO ZAJEDNIČKIM JEZIKOM. Bio je član nacionalnog žirija koji je ocenjivao izvođače na Dečjoj pesmi Evrovizije, održanoj u novembru 2020. godine.

Pored muzike, voleo je jezike, matematiku, sport, trenirao je tenis. Bavio se i fotografijom i izradom zanimljivih video zapisa. I pored mnogobrojnih angažovanja uvek je nalazio vremena za druženje sa vršnjacima.

Saglasnost za realizaciju takmičenja postignuta je na sastanku potpredsednice Vlade Srbije i ministarke kulture Maje Gojković sa upravnikom Kolarčeve zadužbine Aleksandrom Pekovićem i članom Upravnog odbora Zadužbine Radetom Vojnovićem.

Na sastanku je dogovoreno da Kolarac u saradnji sa Ministarstvom kulture realizuje ovu plemenitu ideju, što je podržao i Upravni odbor Zadužbine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading