NEVREME STIGLO U SRBIJU! Olujni vetar, munje, grad i obilna kiša udarili na Vojvodinu, evo koje je sledeće mesto na udaru!

Autor:

Vesti

30.07.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevreme iz Hrvatske već je stiglo u Srbiju, a za vrlo kratko vreme očekuju se nepogode i oluje u Srbiji.

NEVREME STIGLO U SRBIJU! Olujni vetar, munje, grad i obilna kiša udarili na Vojvodinu, evo koje je sledeće mesto na udaru!

Foto: shutterstock

Superoluja

Prema najnovijem hitnom upozorenju RHMZ, područje Vojvodine je ugroženo.

- Upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode na području zapadne Bačke. Oblačnost koja je na području istočne Baranje uslovljavala jake pljuskove sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuska će se u narednih pola sata premeštati ka zapadu Bačke, Apatin i okolina - navodi se u ovom hitnom upozorenje.

Navode da će se za manje od sat vremena na području zapadne Bačke pojaviti pljuskovi sa grmljavinom i jakim vetrom u zoni pljuska, a lokalno je moguća i pojava sugradice i grada.

Danas se oglasio i meteorolog Marko Čubrilo koji je na svom Fejsbuk profilu izneo detaljnu vremensku prognozu za naredne dane.

Kako navodi Čubrilo, od ponedeljka do četvrtka biće umereno toplo i uglavnom pretežno suvo. Jutarnji minimumi od +15 do +21 stepen Celzijusa, a dnevni maksimumi od +25 do +32 stepena Celzijusa, što je u granicama proseka. Samo se u noći ka sredi i ponegde u sredu sa premeštanjem vrlo slabog, hladnog, fronta ponegde očekuju grmljavinski pljuskovi i to uglavnom na severozapadu regiona.

U četvrtak će se jak hladan front približavati Alpima i ispred njega će se preko nas pokrenuti veoma toplo strujanje iz severne Afrike. Kao posledica toga u četvrtak i petak će maksimumi biti u porastu i trebali bi se kretati od +30 do +38 stepeni Celzijusa. Kako se očekuje da taj hladni front uslovi u sekundanru cikogenezu oko 05.08. se računa na jače pogoršanje vremena. U poslednjih 24h modeli više favorizuju sekundarnu ciklogenezu nad severom Italije ili čak severnim Jadranom umesto nad Jonskim morem kao proteklih nekoliko dana - navodi Čubrilo.

- Sumirano, danas prolazne nestabilnosti, ponegde i vrlo jake, ali se superćelijske nepogode ne očekuju. Novo, jako, pogoršanje kada će i one biti moguće se očekuje oko 05.08 - zaključio je meteorolog Marko Čubrilo u objavi na svom Fejsbuk profilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading