RHMZ IZDAO UPOZORENJE! Novi meteoalarmi za Srbiju, evo KOJI delovi su na najjačem udaru!

Autor:

Vesti

29.07.2023

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas će, prema aktuelnoj prognozi, duvati slab vetar, promenljivog smera

RHMZ IZDAO UPOZORENJE! Novi meteoalarmi za Srbiju, evo KOJI delovi su na najjačem udaru!

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/J. ILIĆ/M. MILIVOJEVIĆ

Jutarnja temperatura će se kretati od 10 stepeni na jugu do 20 stepeni Celzijusovih na severu Srbije. Maksimalna dnevna temperatura se očekuje do 33 stepena.

Vremenska prognoza predviđa da će u subota biti sunčana, a u nedelju se, uz promenljivu oblačnost i kišu očekuju lokalni pljuskovi s grmljavinom sredinom dana na severu, a posle podne i uveče ponegde i u ostalim krajevima, dok će se na jugu zadržati suvo i veoma toplo.

Maksimalna dnevna temperatura za nedelju, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) je 35 stepeni, a najniža 11 i to na Kopaoniku.

U danima potom malo svežije, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i lokalnu pojavu kiše i pljuskova s grmljavinom.

Maksimalna temperatura će u većini mesta biti u intervalu od 26 do 33 stepena.

U subotu upaljen žuti meteoalarm

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteoalarm zbog visokih temperatura. Žuti meteoalarm označava da vreme potencijalno može biti opasno.

RHMZ navodi da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali da je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

- Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - savetuje RHMZ kada je upaljen žuti meteoalarm.

U nedelju skoro cela Srbija u narandžastom

U nedelju je, prema najnovijem meteoalarmu objavljenom na sajtu RHMZ, skoro cela Srbija je u narandžastom meteoalarmu i to zbog kiše, grmljavine i visokih temperatura, u zavisnosti od dela Srbije.

U žutom će biti samo Banat i Bačka.

U opisu šta tačno znači kada je upaljen narandžasti meteoalarm na sajtu RHMZ piše: "Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe".

Foto: Printscreen/RHMZ

Meteoalarmi

Vreme od sledeće nedelje: U četvrtak i do 38 stepeni

U ponedeljak, utorak i sredu, temperature će biti do 30 stepeni Celzijusovih, ali, kako sada prognoze kažu, u četvrtak sledi skok na 36. podeok, koliko je prognozirano za Beograda, ali i do 38, koliko je predviđeni maksimum za Niš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading