EVO ŠTA JE DŽONI DEP PORUČIO MAJCI 11 DECE: Dobila sretenjsku nagradu, ćerku oduševio a on se prijatno iznenadio

Autor: Republika

Vesti

17.02.2022

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova neverovatna i mila žena ostala je bez supruga 2018. godine i od tada sama brine o 11 dece, ne tražeći pomoć ni od koga

EVO ŠTA JE DŽONI DEP PORUČIO MAJCI 11 DECE: Dobila sretenjsku nagradu, ćerku oduševio a on se prijatno iznenadio

Foto: Facebook.com/printscreen

Pravi heroji su među nama. Prepoznaćete ih po tome što nikada ne odustaju.

Takva je Maja Kovačević, samohrana majka 11 dece, simbol hrabrosti, borbe, snage, a ujedno i jedna od najmilijih osoba koje možete upoznati. Iako pravi heroji često ostanu u senci, sa Majom to, srećom, nije bio slučaj. Povodom Dana državnosti odlikovana je zlatnom medaljom za izuzetne zasluge, iskazanu životnu hrabrost i upornost.

Svojom skromnom pojavom iza koje se krije neverovatna životna priča, na dodeli odlikovanja zasenila je čak i slavne glumce, Miloša Bikovića i Džonija Depa. Bilo im je, priznaje nam Maja, neobično drago da upoznaju majku jedanaestoro dece.

Kada smo videli kako se srdačno slikala sa Depom, morali smo da je upitamo o čemu su razgovarali.

Bio je istovremeno srećan i začuđen. Bilo mu je neobično da neko ima toliko dece i neverovatno milo zbog toga. Susret sa njim je bio jako prijatan i srdačan, a slikao se i sa mojom ćerkom Milicom koja je bila oduševljena - priča Maja za Telegraf.rs.

 

Slično je, kaže, reagovao i naš poznati glumac Miloš Biković. Ovoga puta Maja je bila zvezda.

Bio je baš pozitivno iznenađen što imam toliko dece - nasmejana se priseća ova "žena zmaj".

Maja ruši stereotipnu sliku o porodicama sa mnogo dece koje mole za pomoć. Kako kaže, njen cilj je da žive isključivo od sopstenog rada i da porodice sa mnogo dece prestanu da se posmatraju kao socijalni slučajevi. 

- Odlikovanje koje sam dobila ne smatram samo svojom zaslugom, nego priznanjem svim srpskim majkama. Država je time kao institucija stala iza ideje o velikoj porodici. Obično se u javnosti takve porodice prestavljaju kao teške priče o nemaštini, a sve ono što je dobro u priči o velikoj porodici se skrajne. Velika porodica treba da bude simbol jake Srbije i budućnosti srpskog naroda - poručuje Maja, apelujući na državu da pomogne velikim porodicama da žive od sopstvenog rada i podrži njihove ideje o pokretanju posla.

Ova neverovatna žena inače živi u selu Vrdilo kod Kraljeva, a od 2018. godine, kada je preminuo njen suprug Radiša, sama brine o deci. Iako ima 11 dece, nije imala blizanačke trudnoće, a po prvi put je postala majka u 25. godini. Tad su dobili Milicu, posle koje su se rađali samo dečaci, a Maja je htela bar još jedno žensko dete. Ta želja joj se ostvarila tek sa sedmim detetom kad je rodila Ružicu. Danas desetoro njih već ide u školu.

U srcu samohrane majke Maje Kovačević, misija nije samo da podigne svojih 11 dece, već i da promoviše tradicionalne vrednosti, pruži utehu i daruje lepu reč, bude tu za svakoga kome je potrebna podrška.

Maja piše pesme, urednica je "Kraljevskih novina", "Glasa Srbije" i "Glasa Akademske Srbije", i predsednica Udruženja "Kneginja Persida Karađorđević" koje se bori za bolji život višečlanih porodica.

Upravo sada, u saradnji sa ruskim horom, završava novu pesmu, a priprema i jednu o Svetoj Anastasiji, za koju je snimila spot u manastiru Studenica.

- Ovim pesmama želim da svi mi, u našim dušama, prizovemo nešto što je u nama čisto, da ne osuđujemo jedni druge, da svi zajedno slavimo gospoda i budemo jedni drugima podrška - poručuje hrabra i skromna žena.

(Republika/Telegraf)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ana

18.02.2022 09:40

Bog je blagoslovio i dao 🙏🏻