SIN MUAMERA ZUKORLIĆA IMAO JE POSEBNU MOLBU ZA PREDSEDNIKA VUČIĆA NA KOMEMORACIJI OCU: Usame se prisutnima obratio potresnim rečima!

Autor:

Vesti

17.11.2021

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komemoracija preminulom potpredsedniku Narodne skupštine akademiku Muameru Zukorliću održana je u parlamentu, a ptisutnima se pored predsednika Aleksandra Vučića obratio i sin Usame Zukorlić.

SIN MUAMERA ZUKORLIĆA IMAO JE POSEBNU MOLBU ZA PREDSEDNIKA VUČIĆA NA KOMEMORACIJI OCU: Usame se prisutnima obratio potresnim rečima!

Foto: Republika

Usame Zukorlić, sin pokojnog muftije Muamera Zukorlića dirljivim rečima obratio se prisutnima, a posebnu zahvalnost izrazio je prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, rekavši da je on jedini lider sa kim je njegov otac, Muamer Zukorlić, nakon smrti nekadašnjeg premijera Zorana Đinđića, želeo da sarađuje.


- Kada često nismo imali sagovornika u Beogradu, partnersku politiku je uspostavio samo sa dva lidera, pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem i aktuelnim predsednikom Aleksandrom Vučićem. Jako mu je bilo drago što je prvi put jedna politička partija Sandžaka potpisala koalicioni sporazum sa vladajućom partijom u kojoj su definisani strateški projekti za razvoj Sandžaka. Goreo je za tim da se ti projekti raalizuju bržim intezitetom - rekao je njegov sin.


Usame je istakao i da je ceo život njegovog oca bio fakuf(zadužbina), a zahvalio se i celom srpskom narodu, koji je, kako je rekao, lio gorke suze proteklih dana i slao brojne poruke podrške, a zatim se osvrnuo i na pravdu i pomirenje koje je muftija Muamer Zukorlić kroz ceo svoj život proklamovao.
Republika

Foto: M. Kostić

Komemoracija Muameru Zukorliću

 

- Zahvaljujem se velikom broju pripadnika srpskog naroda koji je lio suze i slao bezbroj poruka i telegrama. Pravda i pomirenje koje je muftija proklamovao je našla mesta u srcima svih građna Republike Srbije. On nije bio samo uzor u porodici, većina vas je muftiju upoznala kroz delovanje u Skupštini Republike Srbije. Vi znate da je on osvežio koncept Skupštine i podigao moral i etiku narodnog poslanika na visok stepen. Politiku je akademik Muftija Zukorlić iizgradio na univerzalnim vrednostima toleranicje, sužovota, mira i progresa, a snagu je crpeo u veri i jednom Bogu - poručio je Usame.


Istakao je i da je želja njegovog pokojnog oca bila vraćanje jedinstva islamskoj zajednici,a predsednika Vučiču uputio je posebnu molbu.

- Njegova želja je bila vraćanje jedinstva islamskoj zajednici. Onakvog jedinstva na kakvo ima pravo i Srpska pravoslavna crkva. Sav narod sandžaka sad želi da ispuni muftijinu želju, pa mu i Vi gospodine predsedniče u tome pomozite. Narod sandžaka ga je voleo, jer im je činio dobro - poručio je Usame koji je istakao da je muftija Muamer Zukorlić bio najbolji sin, otac, suprug, ali i deda.


Prisutnim su se pre sina, obratio i predsednik Srbije Aleksandra Vučić, kao i predsednik Skupštine Ivica Dačić, koji su porodici i prijateljima uputili iskreno saučešće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Njole

18.11.2021 00:52

Mislis Raske Oblasti a ne sandzaka, prvo to da nam se ispravi a sve ostalo neka bude kako ce biti