Nestorović obloge koje efikasno uklanjaju bol: Bolje od svake tablete

Autor: Espreso, Republika

Vesti

16.09.2020

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestorović je na svom blogu pokušao da objasni zašto više nema biljnih lekova.

RepublikaFoto: print
Branimir Nestorović

Pozivajući se na studiju iz 2016. u kojoj je učestvovalo 40 odraslih osoba sa osteoartritisom kolena (zapaljenje zgloba kolena), Nestorović je podelio sa javnošću da obloge od ulja iz semena crnog kima imaju bolji efekat na bol i zapaljenje od farmaceutskih lekova koji se uglavnom koriste.

On je podsetio da farmaceutski lekovi imaju brojne neželjene efekte – od smanjivanja aktivnosti antioksidanasa, smanjivanja testosterona, ometanja stvaranja sulfata polnih hormona, povećanja rizika od moždanog udara i pojave astme, do toksičnosti jetre i poremećaja sinteze neurotransmitera, što može da dovede do afektivne ravnodušnosti.

 

- Ulje crnog kima je nanošeno u količini od jednog mililitra tri puta dnevno na koleno, tokom osam nedelja. Utrljavanje je trajalo pet minuta – naveo je Nestorović, uz napomenu da je, kako je navedeno u rezultatima studije, nanošenje ovog ulja dalo bolje rezultate u saniranju reumatskih bolova, uz minimalna neželjena dejstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading