BEOGRAĐANI OSTALI U ŠOKU: Mladić šetao tržnim centrom noseći naočare za proširenu stvarnost - snimak postao viralan!

Autor:

Vesti

12.02.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi trend: "Nabadanje" kroz virtuelnu stvarnost

BEOGRAĐANI OSTALI U ŠOKU:  Mladić šetao tržnim centrom noseći naočare za proširenu stvarnost - snimak postao viralan!

Foto: printskrin*/instagram



U poslednje vreme, svetom je zavladao novi trend - ljudi sa naočarama koji "nabadaju" kroz virtuelnu stvarnost. Snimci ovakvih scena su preplavili društvene mreže, a komentari su raznovrsni, najčešće negativni. Prvi video ovakvog tipa snimljen je čak i u Beogradu, gde je mladić šetao kroz tržni centar pritiskajući virtuelne tastere, privlačeći pažnju svih prolaznika.

Proširena ili sužena stvarnost?

Naočare koje mladić nosi na glavi su "Epl vžn pro" naočare, koje nude "proširenu stvarnost" i koštaju oko 3.500 evra. Ove naočare omogućavaju korisniku da se kreće i vidi okolinu, dok mu je na raspolaganju niz ikonica i funkcija sličnih onima na mobilnim telefonima. Međutim, komentari na ovaj snimak dovode u pitanje da li je reč o proširenoj ili suženoj stvarnosti, izražavajući zabrinutost zbog potencijalnih negativnih uticaja ovakvih uređaja na društvo.

 

 


Reakcije i komentari

Snimak je izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama, a reakcije su bile raznolike. Dok jedni izražavaju zabrinutost zbog potencijalnih negativnih uticaja ovakvih uređaja, drugi brane mladića i ističu da nema ništa loše u tome što neko koristi ovakvu tehnologiju. Takođe, tu su i ironični komentari koji pokušavaju da umanje značaj ovog snimka, ali i oni koji ističu da slična tehnologija već postoji na drugim mestima po znatno nižoj ceni.


Ovaj video izazvao je raspravu o uticaju proširene stvarnosti na svakodnevni život ljudi, što ukazuje na značajnu promenu u percepciji tehnologije u društvu. Dok jedni izražavaju zabrinutost, drugi brane slobodu izbora i upotrebu napredne tehnologije. Sve u svemu, ova tema je izazvala pažnju javnosti i otvorila pitanja o budućnosti tehnologije i njenom uticaju na naše živote.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading