BEOGRAĐANI, U KUPOVINU NEMOJTE U ZADNJI ČAS! Dobro obratite pažnju na RADNO VREME u toku praznika - sve na jednom mestu!

Autor:

Vesti

26.12.2023

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani, dobro obratite pažnju na radno vreme trgovinskih radnji tokom praznika, evo i kakvo je stanje sa Lidl prodavnicama.

BEOGRAĐANI, U KUPOVINU NEMOJTE U ZADNJI ČAS! Dobro obratite pažnju na RADNO VREME u toku praznika - sve na jednom mestu!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Shutterstock, Tanjug/D. GOLL

Sekretarijat za privredu izdao je saopštenje koje reguliše radno vreme trgovinskih i zanatskih radnji na teritoriji Beograda tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine, privredni subjekti će raditi prema sledećem rasporedu:

31. decembar: Dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr), moraju raditi najmanje od 9 do 12 sati.

1. januar 2024. godine (Nova godina, ponedeljak): Dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

2. januar: Dežurni prodajni objekti moraju raditi najmanje od 9 do 12 sati.

6. januar (Badnji dan, subota): Dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana, moraju raditi najmanje od 9 do 18 sati.

7. januar (Božić, nedelja): Dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Na dan državnog i drugog praznika (1, 2. i 7. januar 2024. godine), nespecijalizovani trgovinski objekti u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade neprekidno od 0 do 24 sata, dok ostale benzinske stanice u gradu rade najmanje od 6 do 20 sati, saopštava Beograd info.

Radno vreme Lidla za praznike

Uoči novogodišnjih i božićnih praznika, Lidl prodavnice će prilagoditi svoje radno vreme kako bi omogućile potrošačima poslednje trenutke za prazničnu kupovinu. Evo rasporeda radnog vremena tokom praznične sezone:

31. decembar: Prodavnice će raditi skraćeno do 18:00 časova, pružajući potrošačima priliku za prazničnu kupovinu do poslednjeg trenutka.

1. januar: Neradni dan za sve prodavnice.

2. januar: Lidl nastavlja sa redovnim radnim vremenom.

6. januar (Badnji dan): Prodavnice će raditi skraćeno do 18:00 časova.

7. januar (Božić): Neradni dan za sve zaposlene.

Od 8. januara, Lidl prodavnice će se vratiti redovnom radnom vremenu. Za potrošače koji imaju potrebu za kupovinom između ova dva praznika (od 2. do 5. januara), Lidl prodavnice će raditi prema redovnom rasporedu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading