HITNO UPOZORENJE! NAD ŠUMADIJOM SE NADVIO CRNI OBLAK! Ovi gradovi na udaru nepogoda - jaki pljuskovi propraćeni čak GRADOM!

Autor:

Vesti

06.07.2023

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan deo Srbije na udaru snažnih grmljavinskih nepogoda.

HITNO UPOZORENJE! NAD ŠUMADIJOM SE NADVIO CRNI OBLAK! Ovi gradovi na udaru nepogoda - jaki pljuskovi propraćeni čak GRADOM!

Foto: shutterstock

Superoluja

Dok je u većem delu zemlje i dalje sunčano ili umereno oblačno, centralni deo Srbije nalazi se na udaru snažnih grmljavinskih nepogoda.

Trenutno se nad Šumadijom nalaze dve veoma jake grmljavinske oluje. 

Jedna se kreće direktno prema Smederevskoj Palanci, a druga prema širem području Kragujevca i doneće im veoma obilne pljuskove, snažna električna pražnjenja, lokalno grad i olujni vetar. U veoma kratkom vremenskom intervalu moglo bi da padne na pojedinim lokacijama od 30 do 50 mm kiše, uz opasnost od poplava i bujica, zbog nemogućnosti da odvodni i kanalizacioni sistemi prihvate ogromnu količinu atmosferske vode.

Potom će se ovi grmljavinski procesi u severozaapdnoj visinskoj struji premeštatai dalje prema Pomoravlju i dalje ka jugu i jugoistoku, a sledeći na udaru naći će se Jagodina i okolna područja.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading