OGLASIO SE KFOR NAKON HAPŠENJA KURTIJEVIH TERORISTA: Nismo bili u tom području, u redovnom smo kontaktu sa EU

Autor:

Vesti

15.06.2023

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kfor je pozvao obe strane da odmah smanje tenzije i uzdrže se od jednostranih akcija koje bi mogle dovesti do dalje eskalacije

OGLASIO SE KFOR NAKON HAPŠENJA KURTIJEVIH TERORISTA: Nismo bili u tom području, u redovnom smo kontaktu sa EU

Foto: Tanjug/AP/Dejan Simicevic

Kfor je večeras saopštio da se pripadnici te misije nisu nalazili u području u kojem je policija Srbije u sredu uhapsila trojicu kosovskih policajaca.

- Kfor je poslao tim u to područje i uspostavio kontakte sa predstavnicima kosovskih institucija i srpskih vlasti. Kfor je takođe u redovnom kontaktu sa Misijom za vladavinu prava EU, Euleksom - navodi se u saopštenju.

Kfor je pozvao obe strane da odmah smanje tenzije i uzdrže se od jednostranih akcija koje bi mogle dovesti do dalje eskalacije.

- Kfor prati situaciju i nastavlja da u potpunosti sprovodi svoj mandat na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999, da omogući bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu. Takođe, Kfor nastavlja da pruža neophodan bezbednosni okvir za pokretanje dijaloga koji vodi EU za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine - dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading