VESIĆ: Beograd pokreće sajt "Otvoreni Beograd" (OpenBelgrade) za sva izbegla lica

Autor: Republika

Vesti

20.04.2022

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd pokreće sajt „Otvoreni Beograd” za sve koji su izbegli iz Ukrajine i tog dela Evrope. Sajt će biti na engleskom, ruskom i ukrajinskom jeziku.

VESIĆ: Beograd pokreće sajt "Otvoreni Beograd" (OpenBelgrade) za sva izbegla lica

Foto: beograd.rs

Pored sajta u roku od dve nedelje pokrećemo aplikaciju za smart telefone, a u Domu omladine biće otvoren i šalter na kome će raditi ljudi koji govor engleski, ruski i ukrajinski, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Svi koji dolaze u Srbiju kako iz Ukrajine, tako i iz Rusije i drugih zemalja tog dela Evrope moći će preko sajta „Otvoreni Beograd” da dobiju sve informacije kako da reše status, kako da se prijave, kako da otvore firmu, račun u banci, kako da decu upišu u školu ili vrtić ili reše sve druge probleme sa kojima se suočavaju. Svi koji se jave moći će da dobiju besplatnu pravnu pomoć ukoliko im je potrebna – izjavio je zamenik gradonačelnika.

Beograd je otvoren grad za sve ljude koji se nađu u nevolji. Kod nas su svi dobrodošli bez obzira da li su Ukrajinci, Rusi ili pripadnici nekog drugog naroda, dodao je Vesić nakon sastanka sa predstavicima Komesarijata za izbeglice, Ministarstva prosvete, Privredne komore Srbije, UNICEF, Beogradskog centra za ljudska prava.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading