PREŽIVELA HOLOKAUST, PA DOŠLA ISPRED BELE KUĆE I ŠOKIRALA AMERIKANCE: O ovoj baki danas priča ceo svet (VIDEO)

Autor:

Svet

21.04.2024

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi Kongresa nisu znali kako da reaguju pred njom

PREŽIVELA HOLOKAUST, PA DOŠLA ISPRED BELE KUĆE I ŠOKIRALA AMERIKANCE: O ovoj baki danas priča ceo svet (VIDEO)

Foto: youtube.com/democracy now

Osamdesetosmogodišnja Merion Ingram i njen pet godina stariji suprug Danijel došli su juče ispred Bele kuće kako bi iskazali protest zbog pomoći Amerike Izraelu.

Zvuči paradoksalno, ali Merion, koja je doživela najgore strahote u Drugom svetskom ratu sada ne želi da čuje za svoju zemlju dok gleda kako narod Gaze, a naročito deca - ginu.

Dok su članovi Kongresa izlazili iz Kapitola nakon što su usvojili zakon o pomoći Izraelu, gomila demonstranata, na čelu sa Merion, sa zvučnicima u rukama je vikala:

"Kongrese, Kongrese ne možete sakriti, optužujemo vas za genocid!"

Zakon blokira i pomaganje UN agencije za pomoć Palestincima (UNRWA) koja se smatra ključnom međunarodnom organizacijom za pomoć.

"Sada proživljavam svoje detinjstvo svaki put kada vidim bilo šta što se dešava u Gazi. I poslednjih više od šest meseci, moj suprug i ja i još nekoliko drugih smo bili ispred Bele kuće svaki dan popodne pokušavajući da ubedimo našu vladu da prestane da se bori", rekla je ona.

Američki kongres je izglasao 26 milijardi dolara pomoći Izraelu, u šta je uključeno i devet milijardi za humanitarne potrebe koje bi trebale da idu Palestincima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading