ŠTA SE KUVA U ISTANBULU? Vođa Hamasa iznenada stigao kod Erdogana, Izraelci bez reči čekaju najvažniju vest

Autor:

Svet

20.04.2024

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ergodan je krajnje tajnovito poručio medijima da će sačuvati teme sastanka samo za njega i Ismaila Hanijea

ŠTA SE KUVA U ISTANBULU? Vođa Hamasa iznenada stigao kod Erdogana, Izraelci bez reči čekaju najvažniju vest

Foto: Tanjug/AP Photo/Adel Hana, File

Ismail Hanije, jedan od trojice vođa Hamasa nalazi se u Istanbulu radi iznenadnog sastanka s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Erdogan je u petak potvrdio tu posetu, a ovo je njihov prvi direktni "jedan na jedan" susret od jula 2023. godine.

Predsednik Turske nije želeo da javno komentariše o čemu će pričati sa vođom Hamasa koji je već nekoliko meseci u ratu sa Izraelom.

"Sačuvajmo dnevni red za nas i gospodina Hanijea", rekao je novinarima. 

Turska, koja želi biti predvodnik u podršci palestinskom pitanju, pruža čvrstu i konstantnu podršku zvaničnicima Hamasa, ali ostala je po strani u posredovanju između Izraela i palestinskog pokreta.

Hanije je u poseti Turskoj u trenutku kada Katar, koji ima ključnu ulogu u pregovorima između Izraela i Hamasa, želi da "preispita" svoju ulogu jer pregovori o prekidu vatre i puštanju na slobodu izraelskih talaca stoje u mestu.

Inače, više tenkova izraelske vojske kreće se od jutros ka izbegličkom kampu Nur Šams na okupiranoj Zapadnoj oblali, prenela je Al Džazira.

Kolonu tenkova pratilo je nekoliko buldožera, navodi portal.

Racija izraelske vojske u kampu Nur Šams, pri čemu je petoro palestinaca ubijeno, a četvoro izraelskih vojnika povređeno.

Izraelska vojska je u četvrtak uveče ušla u Tulkarem kroz zapadni ulaz, uz pratnju dva buldožera, a zatim zatvorila sve ulaze u Nur Šams, kao i glavne puteve koji vode do njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading