MOSKVA KIVNA NA KIRILA BUDANOVA! FSB najavila likvidaciju šefa ukrajinskih obaveštajaca: On je legitimna meta (VIDEO)

Autor:

Svet

26.03.2024

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bortnjikov je dodao da će učiniti sve da se identifikuju organizatori terorističkog napada.

MOSKVA KIVNA NA KIRILA BUDANOVA! FSB najavila likvidaciju šefa ukrajinskih obaveštajaca: On je legitimna meta (VIDEO)

Foto: Printsreen

Ukrajinska služba je povezana sa terorističkim napadom na "Krokus siti hol" kod Moskve, a zajedno sa njom iza napada stoje još i SAD i Velika Britanija, rekao je šef FSB, Aleksandar Bortnjikov.

On je pojasnio da su napad pripremali radikalni islamisti. Naručilac još nije identifikovan, ali obaveštajne službe vide ko je organizovao i vrbovao počinioce.

Bortnjikov je dodao da će učiniti sve da se identifikuju organizatori terorističkog napada.

Istovremeno, poznato je da je Kijev obučavao militante na Bliskom istoku, primetio je šef FSB. Prema njegovim rečima, teroristi su hteli da pobegnu u Ukrajinu i tamo su ih očekivali.

- Banditi su nameravali da odu u inostranstvo upravo na teritoriju Ukrajine. Prema našim preliminarnim operativnim informacijama, tamo su ih očekivali. Odaću vam malu tajnu: hteli su da budu dočekani kao heroji na drugoj strani - naglasio je Bortnikov.

On je dodao da je načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, Kiril Budanov, legitimna meta za Oružane snage Rusije, kao i svi oni, koji čine zločine protiv Ruske Federacije, nakon čega je obećao da će Moskva odgovoriti na napade. 

- Svako ko počini zločin protiv Rusije i ruskih građana je legitimna meta, a Službu bezbednosti Ukrajine trebalo bi proglasiti za terorističku organizaciju - kaže Bortnjikov.

Na pitanje zbog čega je Budanov još živ, prvi čovek FSB odgovorio je kratko: "Ima vremena."

Dodaje se i da je informacija koju je ambasada SAD uputila da se u zemlji priprema teroristički napad bila opšteg karaktera, na šta je, kako kaže šef FSB, Moskva odreagovala.

Zapad i Kijev su želeli da destabilizuju situaciju u Rusiji i izazovu paniku u društvu, objašnjava Bortnjikov, i upozorava da pretnja od novog terorističkog napada u zemlji još postoji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading