RUMUN KAMIONOM NALETEO NA 16 VOZILA! Užas kod Okučana: Čulo ce pucanje stakla, a onda i jauci

Autor:

Svet

24.03.2024

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je utvrdila da je 35-godišnji Rumun upravljao teretnim kamionom i da je juče oko 16:40 probio rampu bez zaustavljanja kod naplatne rampe Okučani

RUMUN KAMIONOM NALETEO NA 16 VOZILA! Užas kod Okučana: Čulo ce pucanje stakla, a onda i jauci

Foto: Shutterstock

Užasna nesreća se dogodila kada je drogirani vozač kamiona iz Rumunije pokosio kolonu od 16 automobila. Vatrogasci su intervenišući morali da seku limove kako bi izvukli ljude iz smrskanih vozila. Jedan od očevidaca je izjavio:

- Sa troje dece i kućnim ljubimcem, u subotu smo krenuli iz Minhena i kretali kući ​​u Sanski Most u Bosni i Hercegovini. Stajali smo u redu i činilo mi se da su sva kola koja su bila pozadi naletela na nas. Nešto ih je guralo, čulo se lomljenje i pucanje stakla, a zatim i jauci ljudi. Nije bilo teoretske šanse da pobegne iz automobila.

Nisam znao šta se dešava, ali hvala Bogu preživeli smo. Naš auto nije bio te sreće. Na putu je presečen na pola i od njega je ostala samo gomila lima i plastike - ispričao je svoje iskustvo mladi vozač koji je zadobio povredu glave kada je teretnjak naleteo na kolonu automobila, prenosi 24sata.hr.

Policija je utvrdila da je 35-godišnji Rumun upravljao teretnim kamionom i da je juče oko 16:40 probio rampu bez zaustavljanja kod naplatne rampe Okučani. Nakon toga, skrenuo je levo u pravcu graničnog prelaza Stara Gradiška, gde je bez zaustavljanja prvo udario u jedno vozilo, a potom u još 16 vozila, pre nego što je sletio u kanal.

Foto: Shutterstock

Policija

U ovoj strašnoj nesreći povređeno je 18 osoba, od kojih četiri teže, a 14 lakše. Takođe, oštećeno je 17 vozila sa velikom materijalnom štetom. Vozač teretnjaka je osumnjičen da je svojom opšteopasnom radnjom doveo u opasnost život i imovinu. Protiv njega se nastavlja krivična istraga radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

Preliminarni rezultat testa na drogu 35-godišnjeg rumunskog vozača kamiona bio je pozitivan. Još se čekaju rezultati testova krvi i urina kako bi se potvrdila ova informacija. Vozač se trenutno nalazi u prostorijama policije, a nakon završetka uviđaja biće predat pritvorskom nadzorniku i upućen nadležnom državnom tužilaštvu.

Dr. Slavica Konjević Pernar, zamenica direktora Opšte bolnice Nova Gradiška, izjavila je da su u tu bolnicu primljena 19 povređenih u ovoj saobraćajnoj nesreći kod Okučana. Osobe sa lakšim povredama su puštene kući, dok su četiri pacijenta zadržana sa teškim povredama, od kojih su dvojica prebačena u Zagreb. Nijedan od povređenih nije životno ugrožen, već se uglavnom radi o prelomima karlice, rebara i ekstremiteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading