NEVIĐENA ZAPLENA DROGE: Policija oduzela više desetina kilograma droge i 69.000 eura! Uhapšeno više osoba!

Autor:

Hronika

22.03.2024

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika količina droge zaplenjena je u Istri u Hrvatskoj nakon višemesečne istrage.

NEVIĐENA ZAPLENA DROGE: Policija oduzela više desetina kilograma droge i 69.000 eura! Uhapšeno više osoba!

Foto: Shutterstock

Istarska policija je izvršila impresivnu zaplenu droge, konfiskujući ukupno 12.220 grama kokaina, 11.610 grama marihuane, 7.772 grama amfetamina, 479.5 grama heroina i 422 grama MDMA-e. Ova velika količina droge oduzeta je nakon višemesečnog kriminalističkog istraživanja koje je rezultiralo podnošenjem kaznene prijave protiv deset osoba. Sumnja se da su ovi osumnjičeni formirali udruženje radi nabavljanja većih količina droge na ilegalnom narkotržištu, te distribuiranja iste prema krajnjim korisnicima.

- Obuhvatili smo i osobe sa zagrebačkog područja koje su drogu prevozile do Istre. Pronašli smo i oduzeli više vrsta droge tokom pretraga - 12.220 grama kokaina, 11.610 grama marihuane, 7.772 grama amfetamina, 479.5 grama heroina i 422 grama MDMA - kazao je načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske Mladen Matika ističući kako je ovom akcijom prekinut jedan od lanaca krijumčarenja droge koja se dopremala na šire pulsko područje.

Pored same droge, prilikom hapšenja osumnjičenih pronađena je i značajna suma od 69 hiljada eura. Osim novca, oduzeta su im i dva vozila koja su bila prerađena kako bi se koristila za krijumčarenje droge. Ovi detalji ukazuju na sofisticirane metode i visoke finansijske dobiti povezane sa ilegalnim aktivnostima.

Direktorka Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, Margareta Inan, nedavno je iznela informaciju o donošenju rešenja o provođenju istrage protiv deset osumnjičenih. Ova vest je izazvala pažnju javnosti i izazvala brojna pitanja o detaljima ovog slučaja.

- Istragom su obuhvaćena dva zločinačka udruženja koja se činjenično donekle i dotiču u smislu da je jedno zločinačko udruženje prodaje drogu drugome. Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je tokom jutra podneo predlog za određivanje istražnog zatvora protiv devet osoba zbog opasnosti od ponavlja kaznenog dela, a u odnosu na pet okrivljenika i zbog opasnosti od uticanja na svedoke. Predlog je u celosti i usvojen te se istraga nastavlja u smislu ispitivanja velikog broja svedoka, provođenja veštačenja oduzete materije i pretrage računarske opreme - rekla je Inan. 

Vođa Službe organizovanog kriminala Policijske uprave istarske, Dino Hajdarević, izjavio je da su tokom istrage nad poznatim sumnjivcima za krijumčarenje droge s područja Pule, otkrili i ljude koji do tada nisu bili na 'radaru'. Ova izjava dolazi nakon što su istražitelji sproveli akciju koja je rezultirala otkrivanjem novih osumnjičenih osoba u vezi sa ovim slučajem.

- Ubrzo smo utvrdili kako su to osobe koje organiziraju dopreme većih količina droge na šire pulsko područje, s nakon što smo utvrdili identitete kurira i povezali ih sa zagrebačkim područjem - kazao je Hajdarević.

U procesu razbijanja kriminalne organizacije, ključnu ulogu odigrale su zagrebačke kolege koje su pronašle 12 kilograma kokaina na području Zagreba. Ova zaplena je direktno povezana sa slučajem na kojem su radili istarski policajci. Nositelj akcije bio je Odeljenje za borbu protiv kriminala droge Policijske uprave Istarske, a Dino Hajdarević je istakao značaj saradnje sa zagrebačkim kolegama.

Uspostavljanje saradnje sa zagrebačkim kolegama

Hajdarević je naglasio značaj uspostavljanja saradnje sa kolegama iz Zagreba te istakao da je svako odeljenje radilo na svojoj specifičnoj ulozi u procesu razbijanja kriminalne organizacije. Ova koordinirana akcija omogućila je efikasno delovanje i suzbijanje krijumčarenja droge na širem području Pule i Zagreba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading